Halloween: Mad Hatter

2017-10-21

Jag älskar Tim Burtons estetik och har vid flera tillfällen inspirerats att göra makeuper som flörtar med hans filmer. En look som jag länge varit sugen på att göra är Mad Hatter som är en knäpp och färgglad karaktär från Alice i Underlandet.

Börja med att sminka ansiktet riktigt ljust. Jag har använt Milani Conceal & Perfect Liquid Foundation i färgen 00A Porcelain. Efter det har jag pudrat med By Terry Hyaluronic Hydra-Powder. För att ge ansiktet en ännu lite ljusare ton har jag highlightat med en matt ljus skugga på kindben, näsrygg, panna och haka.

Nästa steg är att göra en rosa contouring. Denna gör du bäst med en matt skugga eftersom skimmer kan se lite underligt ut till just detta. Jag använde .FÄRG Matte Hyperflex Shadow i färgen Nyponros. Som du säkert ser har jag varit speciellt hård runt övre delen av näsan då detta är ganska utmärkande hos Mad Hatter.

Galen som Mad Hatter är har han så klart fyra olika ögonskuggsfärger - lila, rosa, blå och rödrosa. Även dessa blir bäst i matt, det går så klart även med skimriga skuggor, men jag tycker det blir mer autentiskt med matt. Till detta steg har jag också använt skuggor från .Färg och då i nyanserna Lila Syrén, Nyponros, Vinteräpple. Den blå skuggan kommer från NYX PROFESSIONAL MAKEUP Ultimate Shadow Palette. Var inte rädd för att ta i och bry dig inte om det inte blir perfekt, Mad Hatter är ju heltokig, han skulle aldrig ha perfekt blandad ögonskugga!

Här kommer steget där du kan kanalisera din inre Mad Hatter - nu är det dags att blir kreativ och mixa! Om du precis som jag har mycket bryn så är detta ett av de mer tidskrävande stegen. Har du däremot ljusa bryn så går det på ett kick. För att verkligen fånga karaktären är de orangea brynen ett måste. Jag mixade ihop en himla massa produkter för att få en tokig orange nyans, basen här är faktiskt ett orange Liquid lipstick. Eftersom jag hade lite svårt att täcka mina bryn pudrade jag med lite löspuder mellan varje lager. Så gegga sen puder sen gegga sen puder. Avsluta gärna med puder så minimerar du risken för kletolyckor.

Sist ut så behöver du vita fransar. Spring inte och köp en vit mascara för engångsbruk, gör samma här - blanda! Riv ner lite vit ögonskugga på en palett eller annan yta och mixa ned lite genomskinlig bryngele, så kan du enkelt skapa en vit mascara! Kanske inte håller bäst i världen, men det funkar! Efter det toppade jag med ett rosatonat läppstift, IsaDora Sculpting Lipstick Dusty Rose. Sedan är det bara på med peruken eller att fluffa upp lockarna så är du klar! Extra pluspoäng får du om du har en glugg eller skapar en med lite tandsvärta. OBS! Använd absolut inte svart nagellack, det är giftigt.