Halloween: Magenta från The Rocky Horror Picture Show

2017-10-10

Jag älskar The Rocky Horror Picture Show och jag älskar karaktären Magenta, som är en fantastiskt uttråkad person med lagom dålig attityd och onda planer. En perfekt karaktär att vara om du vill vara lite, men inte för snygg till Halloween. Alla vill ju inte vara monster!

Det första du behöver göra är att sminka en ljus bas, Magenta är blek, och faktiskt blekare i ansiktet än på resten av kroppen, så bry dig inte allt för mycket om att sminka kroppen. Jag använde Milani Conceal & Perfect Liquid Foundation i nyansen 00A Porcelain som är en heltäckande foundation som är snäppet för ljus för mig. Efter det pudrade jag med By Terry Hyaluronic Hydra-Powder och fortsatte med att arbeta med highlight och contour. Lite speciellt här är att jag endast använder mig av matta skuggor, jag vill ju inte se för frisk ut. För highlight, contour och bryn använde jag the Balm Meet Matt(e) Nude. Size Matt(e)rs Palette. Det enda du behöver tänka på med brynen är att göra dem relativt tunna och så "bitchiga" som du kan (du ska ju inte se trevlig ut).

När jag sminkar blir jag oftast lite lätt carried away, så jag kom på mitt i allt att jag kanske skulle visa grundskuggningen. Magenta har en ganska slarvig, brunlila skuggning som är mörkast närmst ögat. Bry dig inte om att tona skuggorna särskilt noga, det är oviktigt. Även här är det matta skuggor som gäller. Jag har använt The Balm Meet Matt(e) Trimony Palette för ögonsminkningen.

Nästa steg är att gå på med svart närmst ögat och fluffat ut det. Detta behöver som sagt inte vara perfekt, så akta dig mest för att få svart skugga på fel ställen så är du ok. Glöm inte att måla vattenlinjen, uppe och nere, med en svart ögonpenna.

Den enda specialprodukt jag skulle säga att du behöver, är lösögonfransar. Dessa ska sitta både uppe och nere. Nedtill har jag använt Sweed Lashes Bom Dia. Dessa har jag valt eftersom Magentas underfransar inte är så fluffiga, utan mer spikiga och långa. Fransarna upptill är inte lika viktiga eftersom det inte är de som är i huvudfokus. Jag använde Ardell Double Up Wispies! De är fluffiga och tjocka och skapar en drömmig blick. Det absolut sista du behöver göra är att smacka på ett rött läppstift med en semiglansig finish. Jag använde NYX PROFESSIONAL MAKEUP Pro Lip Cream Palette i färgen Reds och mixade fram en nyans jag gillar.

För en så autentisk look som möjligt är det så klart en fördel om du har rött, brunrött, orange eller lilarött hår, har du inte det kan en peruk sitta rätt. Locka upp med en smal locktång och borsta sedan ut lockarna för ett stort och fluffigt hår!