Halloween: När lammen tystnar

2017-10-01

När lammen tystnar (Silence of the Lambs) släpptes 1991, för hela 26 år sedan, men är fortfarande så bra! Det är en otäck kriminal-/thrillerfilm som handlar om seriemördaren och kannibalen Hannibal Lecter. Det är en av mina favoritfilmer inom den genren (även om jag föredrar komedifilmer, haha).

Jag har valt att göra en makeup baserad på omslaget till filmen, då jag tycker den är så himla cool. Såhär gjorde jag:

Jag började med att grunda hela ansiktet med NYX PROFESSIONAL MAKEUP Jumbo Eyeshadow Pencil i nyansen Milk. Enklaste sättet att göra detta på är att smeta ut en del av pennan i ansiktet och sedan blanda ut det med en Beautyblender. Jag fixerade det sedan med NYX PROFESSIONAL MAKEUP SFX Fixing Set Powder.

Jag markerade mina bryn med Anastasia Dipbrow Pomade och en snedskuren pensel. Sedan skuggade jag ena högra sidan av ansiktet, med fokus vid ögat och näsan, ända ned på halsen med en mörkgrå ögonskugga och en fluffig borste för att ge illusionen av en skugga.

Nu till den lite mer jobbiga delen: fjärilen över munnen. Här gäller det att ha tålamod. Ett tips är också att ha referensbilden från det riktiga omslaget framför dig så att du hela tiden kan jämföra. Jag skissade först ut själva formen med en ljusgrå skugga för att sedan fylla i med hjälp av en tunn tunn pensel och gel-eyeliner samt flytande läppstift. Jag har använt Shiseido Instroke Eyeliner i Black för att få till de svarta effekterna, och nyansen Milk som jag grundade med för dödskallen.

När det kommer till detaljerna så har jag använt .FÄRG Matte Hyperflex Shadow i nyanserna Citron, Honung och Peppar. Även FACE Stockholm Matte Eyeshadow i Solros. Här så funkar det också utmärkt att använda vattenbaserade färger anpassade för ansiktet om man hellre vill jobba med det.