Halloween: Pennywise Makeup

2017-10-31

Gillade du också remaken på Stephen Kings kultklassiker IT? Det gjorde vi också, och Ida har därför gjort vår version på Pennywise the Dancing Clown - men lite mer bärbar. Spana in hur man gör här!

Gillade du precis som jag remaken på Steven Kings gamla klassiska skräckfilm IT? I så fall är denna sminkning något du ska spana in till Halloween! Jag har gjort min egen tolkning på Pennywises makeup och till största del är den som hans, men jag har valt att göra den lite mer bärbar och dessutom lägga till ett par stora mörka linser. Egentligen har Pennywise gulgröna ögon, men jag hittade inga sådana linser så jag tänkte helt enkelt att jag spicear till det med minisceleras.

pennywise-ny.jpg

Så, för att se ut ungefär som jag, följ dessa steg så blir du läskigaste clownen till Halloween!

Om du ska ha linser börjar du med dessa. Det är viktigt att ditt ansikte är rent och dina fingrar lika så. Jag är ingen van linsbärare, men jag har lärt mig att man inte får vara rädd för att ta på sitt öga lite när man ska sätta in linser. Med det sagt ska du så klart vara försiktig. Efter linserna är in börjar du med basen. Pennywise har en vit bas, har du ingen vit foundation kan du applicera en så ljus och heltäckande foundation som möjligt, fixera med puder och sedan addera vit matt ögonskugga ovanpå.

Nästa steg är börja måla näsan och munnen med tillhörande linjer. Om du är ovan eller inte så duktig på att frihandsmåla så rekommenderar jag att du skissar hur du vill att linjerna ska se ut med en ljusgrå ögonskugga. Jag började att måla direkt på huden och använde en liten snedställd pensel och ett rött läppstift. Jag använde mig av NYX PROFESSIONAL MAKEUP Pro Lip Cream Palette i färgen Reds. Kom ihåg att det gör absolut inget om det inte är perfekt, Pennywise är en galen skräckclown - ingen supermodell.

När jag mappat ut min mun och nedre delen av linjerna pudrade jag med en rödtonad brun matt skugga, egentligen bara för att fixera och göra det lite smutsigare. Det går bra med ett rouge också, det enda viktiga är att det är matt och i någon ton som känns tillräckligt mörk och röd. Jag använde den rödbruna färgen i NYX PROFESSIONAL MAKEUP Full Throttle Shadow Palette i färgen Color Riot.

Nästa steg är att börja sota ögonen. Återigen, Pennywise är inte någon vacker prinsessa, han är rätt ful och äcklig, så du behöver inga större kunskaper eller specialprodukter. Det räcker att du får ögonen att se mörka, insjunkna och fula ut. Eftersom jag vill se lite elak ut drog jag ut min skugga i en kattig form. Bäst tycker jag det blir med en svart, matt skugga, men har du inte det kan du ta en ögonpenna och sedan fixera denna med puder.

Pennywise är ingen gullunge, han kidnappar ju barn, biter av dem armarna och grejer, så se till att måla på ett par riktigt elaka ögonbryn. Ta gärna i och gör dem mörka och så smala som dina egna bryn tillåter. Som du säkert ser har jag gjort en lätt vinge upp i varje bryn. Detta ger en illusion och att jag ser ännu elakare ut. Jag har använt NYX PROFESSIONAL MAKEUP Full Throttle Shadow Palette i Haywire, den svarta skuggan, till både ögon och bryn. Du behöver så klart inte köpa massa olika paletter till detta, men vill du ha en som funkar till en Pennywise-makeup är the Balm Meet Matt(e) Nude. Size Matt(e)rs Palette en bra palett! (Den är även en fantastisk allroundpalett i övrigt).

När du är nöjd med dina elaka ögonbryn kan du måla på dina övre streck av "munnen". Jag har även lagt till fler skuggor som ger intrycket av att jag är elak och sliten. T.ex de ovanför brynen, men jag har även skuggat i munlinjerna. När du har alla dessa element på plats är det bara att finlira lite och se till att du är nöjd med slutresultatet.

Det var min tolkning på Pennywise! Tagga eleven på Instagram om du gör en liknande, det vore superkul att se!