Halloween: Sista minuten - Corpsepaint

2017-10-26

Det är inte alltid (sällan faktiskt) man är förberedd när inbjudan till Halloween-festen kommer och därför har vi skapat några sista-minuten-looks. Här har Jannike, @jannikeviveka skapat en look kallad "Corpsepaint" som är enkel att göra, där få produkter krävs och är perfekt som sista-minuten-look!


Om du inte har någon outfit eller någon speciell makeup hemma kan du köra på den här sista-minuten-looken i form av corpsepaint. Du behöver inte ens lyssna på Black Metal för att se såhär tokig ut, även om det förstås är ett plus i kanten. :)

Så, rota fram en så ljus foundation du kan därhemma, en svart skugga, svart eyeliner och svart ögonpenna. Detta är allt du behöver!

Starta med ett fresh nybadat face och på med din ljusa foundation över hela ansiktet, halsen och så långt ned det behövs. Om det inte räcker med ett lager är det bara att lägga på tills det ser tillräckligt "ghoulish" ut.

Nu ska vi lägga en slags grund för det svarta venliknande finliret. Här använde jag lite olika referensbilder från google men fastnade för de argare bryna och rinnande svart från näsa och mun. Du kan använda vilken svart skugga som helst som har mycket pigment, jag använde den svarta från NYX PROFESSIONAL MAKEUP Love Contours All Palette och målade sen i vattenlinjen med GOSH Copenhagen Velvet Touch Eyeliner både upp- och nedtill.

Nu kommer vi till det roliga, men också det mest tidskrävande, venerna. Använd en svart eyeliner och måla med ganska darriga händer, tänk slumpmässiga små små trädgrenar. Måla i överallt där du lagt den tidigare skuggan och låt venerna krypa utåt.

Här kan du egentligen stoppa exakt när du vill, men jag valde att gå all in och gjorde så mycket svarta vener som bara fick plats. Sen är du klar! Vill du vara extra fin så på med dina gothigaste svarta kläder och i med balsam tills du skäms. I just det här fallet vill du åt den där stripiga jag-har-precis-klivit-ur-en-kloak-känslan.

Fullständig produktlista: