Halloween: Sista minuten - Läskig häxa

2017-10-28

Jag tycker det är väldigt roligt att skapa riktigt äckliga och slarviga looker, sådana som andas skräckfilm och total psykos. Nu kanske tanken var att jag skulle göra någon form av häxa och att den skulle vara sista minuten, men jag tycker någonstans att den är väldigt sista minuten eftersom den är busenkel att göra! Den enda specialsaken du behöver är färgade linser - och de är inget måste.

I övrigt har jag faktiskt bara använt följande saker:

Och sedan lite fejkblod. Har du inte det kan du skippa eller blanda ihop läppglans med svart och rött, eller sirap med lite karamellfärg. Det bästa med denna look är att INGET behöver vara fint! Du behöver på riktigt inga specialkunskaper eller bra verktyg - du kan bara gegga på bäst du vill!

Enklast börjar du genom att applicera foundation i hela ansiktet och sedan pudra. Du använder svart skugga för att fylla i ögonbryn, lägga skugga och göra contouring. Contouring och bryn gör du precis som du skulle göra vanligtvis, möjligen så gör du lite elakare bryn än vad du brukar. Var inte rädd för att ta i. Sedan skuggorna, här kan du bara bösa på som att det inte fanns någon morgondag! Fram med en fluffig borste och bry sig inte om du sprätter ögonskugga i hela ansiktet! Denna smetar du ändå ut med fingrarna sedan för en riktigt stökig look. Jag tror att jag alltid säger det, men var inte rädd för att ta i, det blir bättre då.

Följ upp med att måla en halvmåne mellan ögonbrynen och små prickar. Kom ihåg att detta inte heller är så noga, det enda du är ute efter här är en känsla, inte en perfekt makeup. Även korsen är målade med eyeliner. För att få till en fluffig och äcklig läpp har jag först fyllt i läpparna slarvigt med en lipliner. Efter det har jag tagit svart skugga på en fluffig ögonskuggsborste och applicerat ovanpå. Det som händer då är att liplinern fixeras och blir riktigt mörk medan konturerna blir fluffiga. Superbra knep!

För att avsluta looken (frivilligt) kan du sprätta fejkblod över makeupen och måla tänderna med tandsvärta. (Det smakar skit så låt det torka innan du stänger munnen). Som jag sa sist, så använd ABSOLUT INTE nagellack, det är giftigt. Får du inte tag på tandsvärta så skippa helt enkelt det. Känner du att looken är lite för läskig för dig, så blir den lite snällare om du skippar korsen, blodet och de svarta tänderna. Jag gillar som sagt när det blir riktigt psyko och drar det ibland lite väl långt (enligt vissa).