Hudterapeuten Sophia testar Shiseido WASO

2017-09-28

Vår hudterapeut Sophia älskar att prova nya hudvårdsprodukter (givetvis) och Shiseidos nya serie WASO är inget undantag. Här nedan beskriver hon exakt vad WASO faktiskt betyder och vad hon tycker om dessa härliga hudvårdsprodukter.


Shiseido har tagit fram en ny och innovativ hudvårdsserie baserad på de 5 naturliga ingredienserna morot, loqat, tofu honung och vit snösvamp. WASO är speciellt framtagen för "the Millennials", där man vill möta den nya generationens attityd gentemot livet och deras definitionen av skönhet. Shiseido vill lyfta vikten av att man ska vara sig själv i alla lägen, och erbjuder nu en magnifik hudvårdslinje som, liksom dagens Millennials, är allt annat än traditionell. Serien passar alla hudtyper och är anpassningsbar beroende på vad man föredrar.

Så vad betyder då "WASO"? Namnet är en kombination av två ord, "WA" som på japanska står för fridfullhet och harmoni, medan "SO" betyder inspiration, idé och tanke.

WASO Quick Gentle Cleanser - En väldigt härlig och uppfriskande rengöringsgel som jag upplevde tog bort mitt smink utan någon större ansträngning. Konsistensen är väldigt mjuk och men känner att formulan har en fuktgivande effekt. Jag har en tendens att alltid bli stram i huden efter att jag rengjort med just gel/skum, men det var inget jag upplevde här utan huden kändes mjuk och följsam. Om man har väldigt tung makeup så skulle jag rekommendera att antingen använda rengöringen två gånger, eller ta ett varv med en rengöringsolja innan för att verkligen vara säker på att allt försvinner.

WASO Fresh Jelly Lotion - En ny favorit! Denna lotion ger en fuktboost efter din rengöring, den ger också huden optimala förutsättningar att ta åt sig nästkommande hudvårdsprodukter för bästa möjliga slutresultat. Jag erkänner att jag nog överdoserade denna en aning, men det gick inte att låta bli! "Jelly"-texturen är superhärlig och ger en sval, uppiggande känsla.

WASO Soft+Cushy Polisher - Om du gillar den mer traditionella ansiktspeelingen med korn, då är Soft+Cushy Polisher definitivt något för dig. Produkten har en härligt krämig textur och innehåller 3 olika skrubb-komponenter som tillsammans avlägsnar döda hudceller och förfinar huden till en lysterfull och polerad yta. Formulan innehåller även ett talgabsorberande puder och passar extra bra till en normal/kombinerad hud som lätt kan bli glansig under dagen. En väldigt behaglig produkt, personligen brukar jag föredra mer syra/enzymbaserade peelingar men jag kan medge att det ändå är härligt att någon gång ibland använda något som verkligen bidrar med en riktig "skrubbande" känsla. Det ska också tilläggas att den doftar helt makalöst gott!

WASO Color Smart Day Moisturizer SPF 30 (Oil-Free + Origina) - Som hudterapeut är jag såklart en stark förespråkare av dagligt solskydd, helst året om. Tyvärr är det med just solskydd lite trixigt att hitta just sin perfekta produkt för att använda varje dag; ofta känns den för tjock i konsistensen, eller att man tycker att den blir "vit" på huden beroende på vilket typ av solskydd som är använt samt formulans sammansättning i allmänhet. Color Smart Day Moisturizer kommer i 2 varianter, en för normal/torrare hud och en som är oljefri för en mer kombinerad/fet hud. Jag ger båda dessa krämer en stor tumme upp, jag tycker att man har fått fram en fin konsistens som trots SPF 30 lägger sig tunt och "osynligt" på huden. Båda varianter är lätt färgade och ger en subtil utjämnade effekt likt en BB cream, perfekt för de dagar man ska ut och bara vill känna sig lite vardagsfräsch.

WASO Quick Matte Moisturizer Oil Free - En matterande gel som hjälper till att balansera talgproduktionen för reducerad glansighet, den jobbar även med mycket antioxidanter för att förebygga utbrott. För mig som lätt blir stram och torr i huden så var denna lite i tunnaste laget för mig, men är man mer kombinerad/fet så tror jag att den passar perfekt, speciellt under vår- och sommartid. Känner man att den är precis på gränsen att använda under höst- och vintersäsongen så kan man istället satsa på Clear Mega Hydrating Cream som nattkräm under den perioden, då denna är lite rikare.

WASO Clear Mega Hydrating Cream - Mums säger jag bara! Som en gel-aktig sufflé som doftar likt fruktigt godis är det helt omöjligt att inte älska denna produkt. Jag har testat många gel-krämer i mina dagar men denna hoppar utan tvekan upp på en förstaplats. Trots den till synes lätta texturen kändes den rik på huden, den absorberades snabbt men utan att "försvinna" med en gång som det ofta tenderar att bli när krämen inte är så mycket "kräm". Denna kräm rekommenderas till alla hudtyper, även den som är känsligare, så är du på jakt efter en ny återfuktare så lägg denna på minnet!