Hudvårdstrender hösten 2017

2017-08-23

Hösten kryper närmre inpå, och vi på eleven är så exalterade över allt roligt och nytt som är på ingång. Det är ju också något otroligt mysigt och charmigt med att sitta med en kopp te, med lite tända ljus och titta ut på de vackra orange/röda löven på träden.

Med höst kommer även ny hudvårdsrutin och vi har spanat in höstens hudvårdstrender som vi tänkte tipsa er om. Det vi kan se på hudvården än så länge i år och som fortsätter vara trendigt inpå hösten är att den är inspirerad mycket av koreansk hudvård, K-Beauty.

Trenden med Sheet Masks håller i sig

Få har nog missat den supertrendiga hudvården Sheet Masks, masken är gjord av tunn textil dränkt i effektivt serum och anpassas efter ansiktet för effektivitet och enkelhet. Man låter sedan masken verka vanligtvis runt 15-20 minuter och masserar sedan in överflödigt serum i huden för en fräsch, återfuktad känsla. Vissa masker är dock gjorda av lera, innovativa bubblor eller porutdragande - dessa har lite andra instruktioner.

Har du inte provat på en sheet mask så rekommenderar vi att du gör det, det är verkligen superskönt (ofta härligt svalkande), avslappnande och smidigt.

Sheet Mask-favoriter just nu:

Essens - innan ditt serum

Vad är då essens? Detta är en relativt ny produkt på den europeiska marknaden men räknas som oumbärlig i den koreanska hudvårdsrutinen. En essens har en konsistens som oftast är någonstans mellan toner och serum och appliceras innan ditt serum för att ge både fuktboost och förbereda huden på efterföljande hudvård.

Vi tror att en essens kommer att vara absolut nödvändig i allas hudvårdsrutin, den har definitivt blivit det för många av våra kunder och för oss på eleven-kontoret.

Favoritessenser just nu:

Micellärvatten & andra micellära produkter

Micellärvatten och andra micellära produkter har blivit hypade på sistone och väntas bara bli mer och mer populära. Vad är då ett micellärvatten, och kan det ersätta en vanlig rengöring? Ett micellärvatten innehåller molekyler som hjälper till att avlägsna både smuts och orenheter, är idealisk att använda på morgonen för att få bort överflödigt sebum som samlats under natten men också efter din rengöring på kvällen för att verkligen få bort allt. Oftast kan dock inte ett micellärvatten gå ned tillräckligt på djupet för att ersätta din rengöring helt, men bör absolut användas i kombination.

Micellärvatten appliceras genom att hälla lite på en bomullspad och svepa varsamt över ansiktet. Det finns dock andra micellära produkter, så som servetter (för dig som är på språng), micellärolja och micellärgel så du kan hitta den textur som passar just dig.

Favoritmicellärvatten just nu:

Fokus på rengöring - gärna i tre steg

Dubbelrengöring har varit på tapeten länge och det är för inte så länge sen som många börjat förstå vilken skillnad det gör. Människor blir mer måna om sin hud och inser att känslan av en riktigt ren hud är nästintill oslagbar. Fokus i höst kommer därför ligga ännu mer på rengöring, men inte längre bara dubbelrengöring - utan t.o.m trippelrengöring för en ännu renare och mer välmående hud.

Tips för tre-stegs-rengöring

Börja med att använda Pixi Double Cleanse, skapad i samarbete med Caroline Hirons, där du har 2 formulas i en och samma burk. Ena sidan är en fast rengöringsolja för att effektivt avlägsna makeup, medan andra sidan är en rengöringskräm som noggrant avlägsnar eventuella makeuprester. Som sista och tredje steg i rengöringsrutinen, använd Pixi Moisturizing Cleansing Cloths som inte bara är perfekta för on-the-go-rengöring utan även funkar prima som tredje steg i hudvårdsrengöringen.

Ansiktsmist är ett måste

Åh-du-ljuvliga-ansiktsmist! Något som ofta inhandlas här på kontoret är just ansiktsmister, de går åt i rasande fart (särskilt eftersom vi spenderar mycket tid framför datorn). En ansiktsmist är inte bara otroligt skön och uppfräschande att spraya på över ansiktet utan har oftast vårdande egenskaper så som fuktgivande och skyddande. I de flesta fall kan en ansiktsmist sprayas på innan, på och efter makeup - och är idealisk att alltid ha med sig i handväskan/ha en stående på skrivbordet för snabb uppfräschning.

Favoritansiktsmister just nu:

Flytande återfuktning

Vi ser att flytande återfuktare kommer vara hetare i höst. En flytande återfuktare är inspirerad av Asiatiska hudvårdsritualer, där lätt textur och balanserat energiflöde är A och O i hudvårdsrutinen.

Någon som var snabb på pucken var Lancôme, som redan förra året släppte sin Lancôme Énergie De Vie Liquid Care - en flytande ansiktskräm med potenta antioxidanter som mjukgör, jämnar ut och ger fukt till huden. Vi anar att fler kommer haka på Lancômes spår...