Hur du lyckas med röda läppar

2017-08-14

Röda läppar är något av det mest klädsamma och klassiska du kan bära, men för vissa kan det kännas lite läskigt och vissa tycker att de inte klär i det. Till att börja med vill jag säga att alla klär i röda läppar! Det gäller bara att hitta en nyans och en formula som du trivs i. Det finns allt från ljus hallonröd till en pangig tomatröd till en dämpad burgundyröd och i allt från den skiraste, lättaste formulan till ett riktigt matt, heltäckande att välja på.

Mina bästa tips för att börja navigera dig genom läppstiftdjungeln är att till att börja med börja att fundera på vilken formula du brukar trivas i. Brukar du oftast använda cerat? Läppglans? Liquid lipstick? Eller gillar du en mer klassisk läppstiftformula? Är du mer för en lätt känsla kan du t ex spana in IDUN Minerals Lipstick som är i lite mjukare formula som påminner om ett läppbalsam. Gillar du istället något lite mer matt och heltäckande är NYX PROFESSIONAL MAKEUP Full Throttle Lipstick ett grymt alternativ - de är riktigt pigmenterade och sitter som berget.

När det gäller färg skulle jag rekommendera att du börjar att titta på lite mer ljusröda eller mindre pangiga röda nyanserna snarare än de som är sådär tokröda. Det brukar kännas lite behagligare och är lättare att känna sig bekväm i om du är ovan vid starka läppfärger. Du kan även tänka på att det finns både varma och kalla röda nyanser. Detta kanske låter som lite överkurs, men om du jämför två färger bredvid varandra brukar det bli lättare att se. Generellt kan man säga att de som brukar trivas i kallare färger så som blått och silver brukar föredra en kall röd läppfärg medan de som dras mer till guld, orange och brunt brukar gilla en varmare röd. Kom ihåg att detta bara är pekpinnar för att göra det enklare, detta är absolut inga regler. Smink ska vara kul och du gör precis exakt som du vill.

Så hur målar du ett par röda läppar så de blir snygga och håller? Följ mina steg så får du en snygg mun som håller länge!

Jag börjar alltid med att ha ett par rena, återfuktade läppar. När jag lägger min bas brukar jag applicera ett cerat som jag sedan torkar bort tills dess att jag ska måla mina läppar. Ett knep till. Om du testar en ny läppfärg eller kanske inte burit rött innan, är att applicera ditt rouge efter att du målat dina läppar. Det brukar bli lättare att se hur mycket rouge du behöver då.

Fyll i dina läppar med en läppenna som matchar ditt läppstift. Detta är inget måste, men det kommer göra så att dina läppar håller längre och det gör det även lättare att få till en jämn form. Som du ser på bilden har jag fyllt i amorbågen och mitten av underläppen först. Genom att börja här blir det enklare att se att din läpp blir symmetrisk och fin.

Fyll i hela din läpp med pennan. Detta gör att din läppfärg slits bort snyggare. I detta steg rekommenderar jag även att du spänner läpparna för att titta så du inte har några omålade partier. Om fallet är så kan du enkelt sudda in lite färg t ex med en läppensel.

Nu är det dags att måla på ett lager läppstift! Försök att få färg överallt där du applicerat din läppenna, det brukar bli snyggast. Här kan du vara klar, men vill du maximera hållbarheten (och undvika läppstift på tänderna) kan du bita av lite färg på en bit papper. Du kan även sätta ett finger i munnen och dra ut det, så hamnar färgen där. Vill du fortsätta att säkra läppen kan du nu pudra lätt med ett transparent puder och måla ett lager färg till och bita av på ett papper.

Följer du alla dessa steg kommer du ha ett hållbart och härligt resultat! Det bör nämnas att om du använder ett liquid lipstick räcker det oftast med läppenna och ett lager läppstift, dessa typer av lippies torkar oftast ned och behöver ingen ytterligare hjälp för hållbarheten.

På dessa bilder har jag använt IsaDora Lip Desire Sculpting Lipstick i True Red med matchande läppenna.