Hur funkar Olaplex?

2017-07-06

Många har med största sannolikhet hört talas om hårkuren Olaplex Hair Perfector No.3 - hårinpackningen som kom och tog allas hår med storm!

Vad är då Olaplex?

Olaplex har från början bara funnits tillgänglig på hårsalonger och finns i tre varianter; No.1, No.2 och No.3. No.1 och No.2 används av frisörer vid färgning, blekning eller som intensivkur medan No.3 är till för hemmabruk.

Olaplex No.3 innehåller en speciell, patenterad molekyl. Denna molekyl hjälper till att binda samman svavelbindningarna i håret likt ett spindelnät. Ett spindelnät blir starkare ju fler trådar det har, precis det gör Olaplex med ditt hår - dvs skapar fler "trådar" för att ge håret en stärkt känsla. Med Olaplex känns ditt hår mjukt, stärkt, välmående och lent och är idealisk för att hålla ditt hår i välmående skick mellan frisörbesöken.

Vem bör använda Olaplex?

Åh, alla! Olaplex passar alla som vill att håret ska vara välvårdat och mjukt. Dock är det extra välbehövligt med Olaplex för dig som har färgat, blekt, permanentat eller skadat hår.

Hur ofta kan man använda Olaplex?

Det finns ingen gräns för hur ofta du bör använda Olaplex, men för att få ut det bästa av din behandling så bör du använda behandlingen 1-2 gånger i veckan.

Hur använder man Olaplex?

Du börjar alltid med att rengöra ditt hår med schampo, sedan handdukstorkar du håret. Du applicerar sedan en liten mängd Olaplex genom fuktigt hår, kammar igenom för att jämna ut appliceringen och låter verka i minst 10-20 minuter. Den är dock perfekt som nattkur, så då applicerar du innan du går och lägger dig och sköljer ur och tvättar håret som vanligt på morgonen.