Ina provar Le Mini Macaron

2017-08-17

Fördelarna med gelmanikyrer är många, framför allt då vår vardag kommer in med sina måsten. Då är det skönt att inte tänka på sin manikyr utan bara koncentrera sig på det väsentliga samtidigt som man vet att ens manikyr fortfarande håller sig fin trots att det var en vecka eller två sedan man applicerade sitt lack. Det är exakt det gelnaglar erbjuder, en lång hållbarhet med glansiga naglar.

Detta är enkelt att uppnå även om man är på resande fot med Le Mini Macarons gelkit. Ta t.ex. Chocolate Sparkle kittet. Du får ett gellack, en mini nagelfil, en nagelbandspinne, 10 av deras speciella removerpads, och en LED-lampa utformad som en macaron i samma färg som själva lacket som följer med. Lampan är liten (du får plats med en nagel inne i den) och perfekt att ha med dig på semestern mm. Lampan kan kopplas med hjälp av en USB-kontakt till antingen datorn eller också i ett vägguttag och är enkel att använda.

Lacken appliceras i tunna lager på naglarna och härdar på 30 sekunder.

Vi börjar med att titta på två glitterlack från Le Mini Macarons. Det mörka lacket heter Chocolate Sparkle och följer med kittet Chocolate Sparkle kittet. Lacket är ett utmärkt höstlack med vackra glittriga och mustiga toner. Jag testade också samtidigt Pink Champagne som också är ett jättefint glitterlack.

Jag provade också några pasteller som följde med kittet Les Minis, Petit Bouquet. Vi har det ljuslila/blåa lacket Wildflower, ett lack som ligger någonstans mellan lila och blått. Man kan kanske kalla det för en kall lila färg. Lacket har jag applicerat på lillfingernageln och pekfingernageln. Det rosa lacket Rose Pâle, har jag applicerat på ringfingernageln och det lavendelfärgade lacket Lavender på långfingernageln. Måla och härda gärna en nagel i taget, det är enklast. Se också till att du har gjort rent runt nagelbanden innan du härdar eftersom det blir mycket svårare att göra efteråt.

Som nail art har jag blandat alla de tre pastellfärgerna med en liten pensel på ett papper utan att göra blandningen homogen och sedan plockat upp färg med penseln och överfört det till naglarna. Färgerna är ganska snarlika vilket har gjort att blandningen har en subtil och lugn känsla över sig.