Intervju med Josefin Dahlberg

2017-04-12

"Jag tror att jag hittade min perfekta frisyr för två år sedan.", Josefin Dahlberg

Biolage R.A.W, hårvårdsserien med naturligt ursprung har frågat 20 stycken inspirerande kvinnor om hur de lever hållbart och vad de har för förhållande till deras hår tillsammans med online magasinet makeitlast.se. Hos oss på eleven presenteras idag Josefine Dahlberg, influenser och poddare.

Vad definierar dig?

Jag tror att ingenting är omöjligt. Jag tror på min förmåga att uppnå vad jag än vill i livet och möjligheten att skapa min egen verklighet. Detta gäller för allting, oavsett om det är jobbrelaterat, träning eller resor.

Skulle du säga att du lever nära naturen?

Inte i mitt vardagliga liv. Men att besöka skärgården där jag växte upp är viktigt för mig och jag gör det då och då. Ibland, åker jag dit för att bara antas. Jag älskar stadspulsen men jag kan fortfarande drömma om att ha ett hus vid havet.

Hur definerar du "raw"?

Till någonting helt naturligt och genuint.

Vad betyder "raw" för dig?

För mig är det när något är perfekt i dess originalform - du kan inte ändra det eller förbättra det.

Hur mycket anstränger du dig för att göra grönare val i din vardag?

Ganska mycket faktiskt, speciellt när det kommer till vad jag äter. När jag går och handlar försöker jag alltid att köpa så mycket ekologiskt som möjligt. Det känns väldigt naturligt för mig och det är någonting jag gör för både miljön och för min egen skull.

Vad är dina bästa hållbarhetstips?

När det kommer till kläder, tycker jag att du arbeta med det som du redan har i garderoben. Designa om dina kläder eller använd de på ett annat sätt. Hitta kläder som du älskar och bär dem så ofta du kan!

Vad är din matfilosofi?

Jag äter inte kött eller kyckling. Istället försöker jag äta så mycket grönt som jag kan. Jag unnar mig saker som godis eller pizza ganska ofta men jag föredrar mat som är laddad med god energi. Det gör mig lycklig.

Vad är god hälsa för dig?

Att äta bra, hälsosam mat och att träna. Att ta hand om min kropp är en viktig del av min vardag och det gör mig glad.

Vad är din akilleshäl?

Godis! Och jag äter det ganska ofta.

Vad har du för hårtyp och hur beter det sig?

Mitt hår är ganska tjockt och enkelt att styla vilket gör det perfekt för korta frisyrer.

Hur skulle du beskriva ditt förhållande till ditt hår?

Mitt hår betyder mycket för mig. Jag tror att jag hittade min perfekta frisyr för två år sedan när jag klippte det kort och blekte det blont. Jag har alltid experimenterat mycket med olika klippningar och färger men den här gången kände jag mig verkligen hemma. Allt jag behöver nu är att klippa topparna och blondera utväxten då och då.

Berätta om dina hårrutiner!

Jag tvättar mitt hår nästan varje dag även om jag vet att det är alldeles för ofta. Men det är bara för att jag känner att jag behöver tvätta det efter mina svettiga träningspass.

Har du någon gång detoxat ditt hår?

Jag har försökt! Men jag har alltid gett upp efter 4 dagar eller så bara för att jag inte gillar den otvättade känslan, haha.

Är det några hår-relaterade upplevelser som sticker ut i ditt minne?

Faktiskt så hade jag aldrig besökt en salong innan jag blev tonåring. Min mamma kunde helt enkelt inte ha råd med det och hon klippte alltid mig och min syster hemma med kökssaxen. När jag sedan gick till frisören för första gången var jag så rädd, för om att jag bad henne klippa för mycket så skulle det kosta mer.

När jag kom hem, frågade min mamma mig varför jag inte hade fått en rejäl klippning. Hon sa att det var totalt onödigt att betala för en "trimning" eftersom hon kunde ha gjort det själv. Med skuldkänslor gick jag därför till badrummet och klippte mitt eget hår. Såklart, blev det inte så bra som väntat.

Hur hoppas du att din hår- och skönhetsrutin ska utvecklas över tiden?

Jag önskar att jag kunde sluta tvätta mitt hår så ofta - det tar helt enkelt för mycket tid! Men jag antar om jag bara visste bättre om hur jag kunde ta hand om det bättre, skulle det vara fullt möjligt.

Läs mer om Biolage R.A.W.

_Intervjun är skriven av makeitlast.se och är här översatt. Originalintervjun kan du hitta på makeitlast.se.