K-Beauty: Hur du dubbelrengör, och varför

2017-06-20

Det är troligtvis inte någon annan nation i världen som är mer besatt av ren hud än vad det koreanska folket är. Koreanska kunder har förstått att det är dumt att använda sig av dyra och högkvalitativ hudvård om man först inte rengör och banar väg för produkterna som ska på efter.

Kärnan i den koreanska skönhetsritualen är att rengöra din hud och inte bara en gång utan två gånger! Ja, vi vet att det låter tidskrävande och kanske till och med tråkigt men lita på oss: när du vet varför rekommenderar vi också att du provar och vi kan försäkra dig om att du inte går tillbaka till att bara rengöra huden en gång.

Vad är dubbel rengöring?

Dubbel rengöring är en rengöringsmetod där du rengör huden i två steg för att göra den så mottaglig som möjligt, men den är också extremt mild. Oroa dig inte, även om du har en torr eller känslig hud så kan dubbel rengöring fortfarande vara något för dig!

Det första steget med dubbel rengöring är att ta bort allt smink och olja från din hud med en oljebaserad rengöring. Som du förmodligen kommer ihåg från din kemi på högstadiet så löser lika lika vilket är orsaken till att oljor faktiskt är bra rengöringsprodukter även för dig oljig/fet hy.

När du har blivit av med sminket, smuts och föroreningar är det dags för det andra rengöringssteget: vattenbaserad rengöring. Denna produkt kan vara ett skum, en gel eller en kräm. Tänk såhär: Om du verkligen vill djuprengöra dina porer måste du först avlägsna allt extra guck och smuts från ditt ansikte annars fungerar inte efterföljande produkter lika bra.

Vad är fördelarna med dubbel rengöring?

Så varför kan du inte bara använda en riktigt effektiv produkt som gör allt i ett steg? Fördelen med dubbel rengöring är att den kombinerar effektivitet och är extremt mild samtidigt.

Oljebaserade rengöring löser oljor och vaxer och även de vattenfasta sminkprodukterna från din hud vilket vattenbaserade produkter inte kan göra. Om du vill ta bort allting med en enda produkt, skulle det behöva vara så effektivt att det också skulle avlägsna hudens naturliga fukt och syra, vilket så småningom skulle få din hud att känna sig och till och med se ut som torr. Det är inte vad du vill, eller hur?

Den största fördelen och till och med orsaken till dubbel rengöring är att förbereda huden likt en vit duk för de efterföljande effektiva produkterna och alla deras ingredienser.

Måste jag göra det två gånger om dagen?

Det här är helt upp till dig. De flesta människor använder dubbel rengöring endast på kvällarna och använder sedan bara vattenbaserad rengöring på morgonen. Även om du lägger flera hudvårdsprodukter på huden på kvällen kanske du vill överväga dubbel rengöring även på morgonen.

Vilka produkter bör jag använda?

Det vanligaste sättet att dubbelrengöra är att använda kombinationen av en rengöringsolja och ett rengöringsskum. Du behöver dock inte vara rädd för rengöringsoljorna. De är inte så läskiga som de kanske låter! De moderna oljerengöringarna är ingenting som olivoljan som du en gång tog från ditt kök till badrummet och spenderade sedan lång tid till att försöka tvätta bort det. Moderna rengöringsoljor tvättas faktiskt av med vatten och lämnar huden fuktig och slät utan några spår. Du kommer inte att känna dig flottig alls! Om du tvivlar på rengöringsoljor kan du också använda en rengöringsmjölk som ditt första steg. Det är inte lika effektivt men fortfarande ett bra val, särskilt för känslig hy.

Det andra steget med dubbel rengöring bör vara en produkt särskilt för din hudtyp. Om din hud är känslig eller torr, välj en mild skumrengöring eller en djupt rengörande gel om du är benägen att få finnar.

Du behöver inte heller hålla dig till bara ett varumärke. Känn dig fri att prova olika produkter från olika märken för att hitta en dubbel rengöringsrutin som fungerar bäst för din hud!