K-Beauty: Vad är en Essence?

2017-06-20

Vad är en egentligen en "essence" och behöver man verkligen det? Svar: Ja!

Essens är en relativt ny produkttyp på den västerländska marknaden, men i Korea är det en av de viktigaste produkterna för att se till att din hud är "plumpad" eller "fylld" med fukt utan den feta känslan. När din hud är återfuktad får den också den där lyxiga lystern som gör att den ser hälsosam ut. För de flesta kan essenser kännas som ett onödigt extra steg, men för de koreanska konsumenterna är detta ett viktigt steg som de aldrig hoppa över.

Essenser kan framstå som ganska likna toners, men de är egentligen en egen hudvårdsprodukt som ger din hud extra boost av fukt och maximerar andra vårdande ingredienser. De är ofta ganska lätta i konsistensen vilket också innebär att din hud absorberar dem riktigt bra.

Tre favoritessenser

  • Holika Holika Skin & Good Cera Ultra Essence Mist: Intensivt återfuktande, utjämnande, vårdande och fullproppad med antioxidanter. Den är dessutom enkel att applicera tack vare att den kommer som en mist!
  • Skin79 Pore Kok Fresh Essence: fräscha upp, reducera synbarheten av porer, förbättra hudstrukturen och ge huden en klarare look. Denna essens passar perfekt för dig med kombinerad/fet hud då den hjälper till att balansera talgproduktionen och förebygger uppkomsten av orenheter.
  • COSRX One Step Moisture Up Pads: dessa essens-pads ger huden den dagliga fuktboost den behöver tack vare 70% propolisextrakt, hyaluronsyra och Betaine Salicylate så huden känns totalt fuktmättad, mjuk och smidig.