Koreansk hudvårdsinnovation - Blithe!

2017-04-26

Den nya generationen av hudvård - Blithe! Blithe är ett innovativt koreanskt varumärke som sedan start blivit internationell succé för deras banbrytande och moderna produkter som verkligen får en att se konceptet hudvård i ett nytt ljus.

Blithe's fokus är den urbana personen som har minimalt med tid men som ändå vill få ut maximalt resultat av sin hudvård. Därför har de tagit fram praktiska och effektiva lösningar som t.ex "Splash Masks" och "Pressed Serum" som båda två är multifunktionella, absorberas snabbt samtidigt som man tagit bort vad som anses onödiga steg för att förenkla hudvårdsrutinen.

Blithe är också väldigt dedikerade till att utveckla hudvård som förebygger ålderstecken genom att skydda den mot den dagliga exponering av luftföroreningar som stressar huden. Detta koncept kallar de för "anti-polluaging"! Alla produkter är formulerade med de finaste plantextrakten och utvinns genom traditionella koreanska tillverkningsmetoder som fermentering och långsam nedkylning. Detta för att bevara ingrediensernas vitaminer och näring på bästa sätt. Alla produkter består av en hög procent naturliga ingredienser som till större delen är raw-baserade.

  • Fria från parabener, mineralolja, benzophenone, sodium, sodium lauryl sulfate, triclosan, phenoxyethanol, thriethylolamin och syntetiska färgämnen.

Blithe Splash Mask

Blithe har tre "Splash Masks": Patting Water Pack Energy Yellow Citrus & Honey, Patting Water Pack Sooting & Healing Green Tea och Patting Water Pack Rejuvenating Purple Berry.

En banbrytande produkt som kommer får dig att se på konceptet ansiktsmask i ett helt nytt ljus. En s.k "splash mask" som har alla fördelar man vill åt i en mask d.v.s fukt, exfoliering och lyster, men istället för att den ska ligga på i klassiska 20 minuter så gör den jobbet på bara 30 sekunder genom att man "splashar" den över huden varvat med att klappa in den. Kan det bli smidigare? Resultatet blir en mjukare, smidigare hud med en fin, naturlig lyster på nolltid.

Purple Berry har fokus på exfoliering, anti-age, torr hud och antioxidation. Citrus & Honey har fokus exfoliering, lyster och passar perfekt som vår-produkt. Green Tea har fokus på exfoliering, balans, passar en fet hy och är idealisk som sommarprodukt.

Du kan använda Splash Mask på två sätt:

1) 15 sekunders-ritual: Passar perfekt om du vill göra det i samband med morgonduschen. Ta en full kapsel av din Splash Mask och klappa in den i huden, undvik ögon- och munområdet. Ta sedan vatten från duschen och "splasha" och skölj av.
2) 30 sekunders-ritual: Häll en kapsel av din Splash Mask i en skål med 700 ml ljummet vatten och "splasha" med bägge händer och klappa in blandningen mellan varven. Följ upp med övrig hudvårdsrutin. Du kan använda detta dagligen och en flaska räcker till ca. 30 rengöringar. Se filmen nedan!

Blithe Pressed Serum

Pressed Serum från Blithe är en smart hybrid av ett serum och en fuktkräm för dig som alltid har ont om tid men som ändå vill maximera din hudvård. "Pressat Serum" är en riktig trendprodukt inom Korean Beauty. Blithe har 3 olika varianter:

  • Blithe Pressed Serum Tundra Chaga som innehåller hela 60 % extrakt av viltskördad chagasvamp för att åstadkomma bästa möjliga återfuktande och närande effekt. Idealisk för dig som vill jobba på elasticitet och rynkor.
  • Blithe Pressed Serum Velvet Yam som innehåller 69 % extrakt från växten Mountain Yam som bidrar med rikligt med fukt utan att kännas tung eller oljig. Idealisk för dig med torr hy i behov av intensiv återfuktning.
  • Blithe Pressed Serum Crystal Ice Plant som innehåller hela 63 % Ice Plant-extrakt som verkar lugnande, svalkande och återfuktande på huden i en lätt gelé-liknande konsistens som varken känns tung eller oljig. Idealisk för dig med fet hy i behov av fräsch, lätt återfuktning. Passar även som sommarprodukt!

Blithe Vital Treatment

Blithe Vital Treatment består av 3 olika essenser med olika mål. En essens är relativt nytt på marknaden med en ganska vattnig konsistens - men blanda inte ihop det med toner - för att absorberas snabbt av huden och ge huden en rejäl fuktboost. Du applicerar din essens genom att dabba in produkten med dina händer, använd inte en bomullspad då slösar du bara på produkten, efter toner och innan serum. Förutom att ett essens innehåller flera aktiva ingredienser som hjälper till att vårda och återfukta din hud så hjälper det även till att boosta upptagandet av nästkommande hudvård.

  • Blithe Vital Treatment 8Nourishing Beans får sin kraft från ett raw-extrakt på hela 80 % från åtta olika sorters bönor, bl.a arob-bönor, svarta bönor, mungbönor och kidneybönor som är otroligt rika på peptider och vitaminer. Vital Treatment 8Nourishing Beans är också i sig fullpackad med små E-vitaminfyllda pärlor som spricker när produkten masseras in i huden. Idealisk för dig i behov av anti-age för att jobba på elasticitet och rynkor.
  • Blithe Vital Treatment 5Energy Roots ger din hud ny lyster och vitalitet. Berikad raw-extrakt på 46% från fem olika sorters rötter bl.a röd panax ginseng, rotextrakt från lanceolata, indisk lotus och stor kardborre som bidrar med mycket fukt till torr hud. Dessa hjälper även till att balansera huden, reducera eventuell irritation samt förbättrar hudens textur och verkar utjämnande på hudtonen. Idealisk för dig med torr hy i behov av återfuktning och vitalitet.
  • Blithe Vital Treatment 9Essential Seeds verkar uppklarnande och utjämnande på hudtonen samtidigt som den ger intensivt med fukt tack vara ett raw-extrakt på 78% från 9 s.k superfröer; baobab, grönt te, jättenattljusblomma, fänkål, chia, lotus, quinoa, vindruva & nyponfrö. Idealisk för dig i behov av en produkt som ger lyster och en uppklarnande effekt.

Blithe Sheet Mask

Sheet Masks har blivit riktigt hett på senaste tiden, Insta-Stories exploderar av dem! En Sheet Mask är en ansiktsmask som du inte kletar på huden utan som kommer som en färdig mask som du placerar på ansiktet. Blithe har två varianter av Sheet Masks:

  • Blithe Blue Zone Marine Intensive Sheetmask Abalone är dränkt i en cocktail av marina extrakt utvunnet från vattnet runt Jeju, en idyllisk, orörd ö som man kallar för Sydkoreas Hawaii. Extrakten i Intensive Mask Abalone innefattar bl.a marint kollagen som stöttar hudens viktiga byggstenar, samt abalone (havsöra) som är rik på mineraler, proteiner, aminosyror och essentiella fettsyror. Idealisk för dig i behov av intensiv återfuktning.
  • Blithe Blue Zone Marine Intensive Mask Sea Cucumber är dränkt i en cocktail av marina extrakt utvunnet från vattnet runt Jeju, en idyllisk, orörd ö som man kallar för Sydkoreas Hawaii. Extrakten i Intensive Mask Sea Cucumber innefattar bl.a. sjögurka och havspåsklilja som tillsammans verkar för att klarna upp huden och verka utjämnande på hudtonen samtidigt som de reducerar inflammation. Idealisk för dig i behov av lyster och uppljusande effekt.