Kromade naglar med IsaDora

2017-04-27

Kromade naglar har varit och är fortfarande vårens stora trend. Idag kan man fixa sina kromade, blanka naglar själv hemma och det är hur enkelt som helst. Det man behöver är ett vanligt nagellack, krompulver och ett speciellt topplack som ser till att naglarna förblir blanka även efter topplacket.

Vi ska först titta på baslacken som jag använder för de kromade naglarna för att sedan se hur basen påverkar nyansen på kromeffekten. På bilden nedan har jag använt två lager av varje lack för att verkligen visa hur färgerna ser ut men om man endast ska använda krompulvret så räcker det med ett lager. Från vänster till höger har vi:

När man ska fixa sina kromade naglar ska man komma ihåg att krompulvret kommer att fastna även på huden. Detta kommer att gå bort när du tvättar händerna men det är inte helt självklart att allt går bort första dagen. Därför är det viktigt att man antingen tejpar runt sina naglar som om man skulle göra en vattenmarmorering eller att man använder flytande maskering som man sedan kan peela bort.

På kromburken står det att man ska vänta i två minuter efter att man har applicerat ett lager av basfärgen. Jag tog aldrig tid utan kände lite på naglarna då de såg nästan torra ut. Man ska kunna trycka lite lätt på dem utan att ytan förstörs samtidigt som de inte ska vara supertorra heller. Man tar lite krompulver med pekfingret och börjar gnugga in krompulvret över nagelytan utan att pressa för hårt. Man kommer snart att se hur naglarna får en spegelblank yta. När man har fått på pulvret överallt kan man sedan applicera ett lager av det speciella topplacket. Lacket ser till att naglarna förblir blanka. Vill man slippa få krompulver på fingertopparna kan man prova att använda en tops men personligen tyckte jag att det var lättare att få på pulvret med fingertopparna.

På bilden nedan ser man att basfärgen påverkar vilken nyans kromfärgen får.