Lancôme Visionnaire Crescendo Peel

2017-03-01

Jag har fått prova Lancôme Visionnaire Crescendo Peel som är en peelingkur du applicerar på kvällen under 28 dagar. Den har 2 olika serum, det första använder du i 14 dagar och sedan det andra resterande tiden.

Vad lovar Crescendo Peel?

Din hud ska få slätare, finare, klarare textur med förminskade porer. Rynkor och fina linjer ska reduceras och pigmentförändringar ska ljusas upp.

Hur funkar det?

  • Fas 1: AHA från fruktsyra stimulerar cellförnyelsen och quinoa husk extrakt har en milt exfolierande effekt.
  • Fas 2: En kombination av Salisylsyra och glykolsyra jämnar och mjukar upp hudens yta.

Vad tycker jag?

De första kvällarna på fas 1 upplevde jag att det brände till lite när jag satte på serumet, något som lade sig när jag fått på nattkrämen. Huden började flaga på näsan och vid ögonbrynen nästan direkt och bara efter några dagar kändes huden märkbart mjukare.

När jag gick in i fas 2 fortsatte jag att flaga lite på samma ställen som förut. Huden fick fin glöd och kändes härligt mjuk. Jag har svårt att avgöra om linjer och rynkor har blivit mindre synliga, eftersom jag inte har speciellt mycket av det. Likaså med pigmentförändringar. Jag har en på käklinjen som jag fick när jag var gravid, men den har inte ändrats i färgen under den här kuren.

Slutsats:

Ett skönt, snabbabsorberande serum som ger en ordentlig boost till huden. Märkbart finare och klarare hudyta, men jag fortsätter flaga genom hela kuren (vilket naturligtvis kan ha med att göra att det är vinter och med det kommer en torrare hud än vanligt). En superbra kur att köra när precis när våren börjar komma och man känner sig extra vinterglåmig och behöver en riktig uppfräschning. Glöm inte hög spf på dagtid bara!