Magin bakom Sheet Masks

2017-06-21

Koreanska konsumenter är besatta av sheet masks. Det finns förmodligen inte ett koreanskt hushåll som inte har ett lager av sheet masks och de anses vara en viktig del av den grundläggande hudvårdsrutinen. Utbudet av (ofta mycket billiga) masker är massivt och koreanska företag är extremt innovativa när de utvecklar nya masker och användningsområden för att ge ännu bättre resultat. Också många västerländska företag har börjat tillverka den här typen av masker!

Vad gör sheet masks speciella förutom att de ger roligt tillägg till dina selfies? (skäms inte: vi har alla haft roliga stunder när vi bär våra!)

Som du troligtvis har lärt dig så är det serum som har förmågan att sjunka in i huden lättare än krämer på grund av deras konsistens och mindre partikelstorlek. En sheet mask innehåller ett ark som är fuktigt med ett himmelskt serum som ger massor av extra fukt och bryr sig om din hud! Om det finns en himmel för din hud är vi ganska säkra på att den skulle innehålla massor av sheet masks!

Masken är formad efter ansiktet med hål så att du kan andas bekvämt och se dig omkring medan du är "maskerad". Syftet är inte bara att leverera serum till ditt ansikte, masken förhindrar också att serumet avdunstar, så att din törstiga hud har tillräckligt med tid att suga åt sig allt gott masken har att erbjuda.

Hur länge ska en sheet mask sitta?

Ofta rekommenderar skönhetsföretag att masken sitter mellan 10-20 minuter vilket är perfekt tid för selfies eller bara slappa framför tv:n (det sorgliga är dock att du inte kan äta under tiden). Därefter tar du bort masken och klappar in resten av serumet till din hud (vanligtvis finns det så mycket serum i masken och förpackningen att hela kroppen kan få sig en snabb serumbehandling).

Hur ofta ska jag använda sheet masks?

Vi är ofta fast vid tanken att du får de bästa resultaten genom att regelbundet använda samma ansiktsmask. Den spännande delen av koreanska sheet masks är att ingen förväntar sig att man ska hålla fast vid bara en typ av mask (hur tråkigt skulle inte det vara?). Det är faktiskt mer rekommenderat att ha en samling av olika masker så att du alltid kan ge din hud vad den behöver för tillfället. Du vill inte äta samma mat varje dag så varför skulle din hud behöva samma näringsämnen varje dag?

Så prova gärna olika masker! Ibland behöver din hud mer fukt, vissa dagar kan den vara grå och behöva lyster. Företagen är väldigt innovativa, förutom de vanliga mikrofibermaskerna kan du också hitta till exempel biocellulosa masker, hydrogelmasker, foliemasker, gummimasker, ler- och kolmasker eller till och med bubblande masker! Och vem älskar inte de söta djurmaskerna med till exempel ett sött apansikte tryckt på (perfekt selfie-material!)?

Det är upp till dig hur ofta du vill använda sheet masks. Den vanligaste rekommendationen är en till tre gånger per vecka, men de mest besatta skönhetsnördarna har en mask för varje dag för att se till att deras hud förblir fylld med fukt och har den där härliga lystern man vill åt.

En viktig sak: Även om din hud har tagit ett serumbad behöver du fortfarande använda en fuktkräm (eller ett Sleeping Pack) efteråt. Det kapslar in alla fantastiska ingredienser till din hud och ser till att de inte avdunstar och du ser stor skillnad.

Modeling Mask - hur coolt?

Varumärket Lindsay erbjuder riktigt coola Modeling Masks, som är som gummimasker. De kommer som pulver i en burk, som du sedan blandar med vatten för att få en krämig konsistens. Applicera över ansiktet, börja med kinder, panna och haka och avsluta med näsan. Låt verka enligt förpackningens instruktioner (oftast runt 10 minuter) tills masken får en gummi-liknande textur. Dra då av masken försiktigt och avlägsna eventuella rester med en fuktad handduk. Voilá, din hud kommer kännas återfuktad och fräsch! (_Den är också idealisk för selfies, eftersom man nästan ser lite läskig ut när man har den på sig. Eller en boomerang, när du dragit bort en bit av masken... ;))