Makeup-produkter som tycker om varandra!

2017-02-10

Du glömmer väl inte att se över sminket och se till att du har produkter som passar bra tillsammans? Vi har listat produkter som passar bra ihop och kompletterar varandra.

Primer + Foundation = En perfekt bas

Det är alltid bra att använda en primer till din foundation. En primer kompletterar en foundation på flera olika plan. T.ex hjälper den till att jämna ut hud och hudton, detta samtidigt som den återfuktar och inte låter huden torkas ut. En mattande primer kompletterar passar bra om du har en oljig hud eller till en foundation som ger en lite glansig finish, då kommer primern matta ner din bas.

En annan produkt som även passar bra till foundation är ett transparent finishing-puder. Ett finishing-puder är idealisk för en foundation som innehåller olja men även för att hålla din bas på plats hela dagen.

Tips på basprodukter som passar ihop:

Läppar

Det är inte alltid lätt att få ditt läppstift att hålla eller att få en fin jämn kant. Därför tycker vi det är viktigt att du alltid använder en läpp-penna innan du applicerar ditt läppstift. En läpp-penna kommer ge dig mer precision och kommer även göra så att läppstiftet sitter bättre. Läppennor är i regel torrare än läppstift och rekommenderas därför inte att appliceras på hela läpparna men det är just den egenskapen som gör att läppstiftet kommer sitta bättre i läppkanterna.

Om man har ett matt läppstift kan läpparna kännas torra och då kan det vara bra att komplettera med en läpp-primer som ska appliceras innan läpp-pennan som kommer hålla dina läppar återfuktade.

Tips på läpp-produkter som passar ihop:

Eyeliner + Mascara = Vackert inramade ögon

Vare sig man vill ha en dramatisk look eller en mer naturlig är det alltid en bra ide att använda eyeliner i samband med mascaran. En liten diskret eyeliner som bara går längs ögat kommer ge en effekt av tätare ögonfransar på ett naturligt sätt. Vill man ha en lite mer dramatisk look kan man göra en bredare eyeliner med en vinge som kommer ge intrycket av ett par större ögon i mer "kattform". Rama in dina ögon på ditt sätt!

Tips på ögonprodukter som passar ihop:

Ögonbryn

En trend som har hållit i sig nu i flera år nu är att markera sin ögonbryn mer, och helst lite större för en naturligare och buskigare look. För att markera dina ögonbryn och för att skapa en önskad form på dom rekommenderar vi en brynpenna eller en ögonbrynspomade. Önskar du framhäva dina egna bryn och hårstrån så är en ögonbrynsgel perfekt! En bryngel kommer även se till så att dina brynstrån stannar där dem ska hela dagen samtidigt som du får en mer naturlig look.

Tips på brynprodukter som passar ihop: