Marc Jacobs Daisy firar 10 år

2017-10-19

... och i och med det tänkte vi bjuda på 10 intressanta fakta om varumärket Marc Jacobs!

1986 släpptes den första klädkollektionen

Redan 1986 släppte Marc Jacobs sin första klädkollektion under sitt eget varumärke. Tänka sig att det redan är över 30 år sedan vi blev introducerade till Marc Jacobs fantastiska kläder!

Första doften kom 2001

Det kom att dröja 15 år men när den första doften släpptes tog den oss med storm; Marc Jacobs by Marc Jacobs. Det var en blommig och grön doft, som öppnade med doftnoter av bergamott och gardenia. I hjärtat fann vi tuberos, jasmin, vit peppar och kaprifol. Den landade sedan mjukt i en bas av ingefära, ceder och mysk. Mums!

Serien Blush lanserades 2004

Och visst var den underbar? Med toppnoter av jasmin, persika, bergamott och banna som övergick i ett hjärta av kaprifol, apelsinblom, tuberos, freesia och jasmin blev man nästintill beroende av den. Med en varm träig bas av mysk, sandelträ och kashmirträ fångade den in en ordentligt och den blev snabbt en favorit bland Marc Jacobs-fans.

Så kom Daisy 2007

Och visst förälskade vi oss i doften! Den söta lilla kompakta, gula flaskan med sina vita fina blommor på korken. Den första Daisy som introducerades var Marc Jacobs Daisy EdT och svepte om oss med en blommig, pudrig doft. Toppnoterna av blodgrapefrukt, viollöv och jordgubb omfamnades av ett blommigt hjärta av jasmin, viol och gardenia. Doften landade sedan i en bas av mysk, vanilj och vitt trä.

Den senaste Daisy är Marc Jacobs Daisy 10th Anniversary EdT, med samma noter som originalet men nu i en limiterad flaska!

Den dyraste väskan hos Marc Jacobs just nu

Den dyraste väskan som finns att köpa på Marc Jacobs hemsida, i skrivande stund, kostar hela $1,395 (ca. 11,400 sek i dagens valuta).

När lanserade eleven Marc Jacobs då?

Marc Jacobs blev medlem i eleven-familjen redan år 2009! Detta tillsammans med varumärken som Jean Paul Gaultier, Issey Miyake och Prada.

De tre bästsäljande dofterna är...

Givetvis originalet, Marc Jacobs Daisy EdT. Även Marc Jacobs Daisy Eau so Fresh EdT som är livfull, charmant och originell på samma gång med toppnoter av röd grapefrukt, hallon och päron (mums) som omfamnas av violkronblad, ros och jasminkronblad. I basen hittar vi mysk, plommon och cederträ. En riktigt fräsch doft som för tankarna till sommar!

Den tredje bästsäljande doften är Marc Jacobs Daisy Dream Kiss EdT, en av årets vår-dofter som med toppnoter av svarta vinbär, rosa grapefrukt och saftig ananas, hjärtnoter av vit freesia, jasmin och rabarber, och en bas av cederträ, mysk och ambroxide fräschar upp dina sinnen och påminner om en frisk fruktsallad!

Bullterriern Neville Jacobs

Marc Jacobs har en supersöt liten bullterrier som fått namnet Neville Jacobs och som t.o.m har en egen Instagram som i skrivande stund har över 200.000 följare!

13 olika doftnoter i den första herrdoften

I Marc Jacobs första herrdoft som lanserades 2002, Marc Jacobs for Men EdT, fanns det hela 13 olika doftnoter! Toppnoterna var cypress, bergamott, kardemumma, kummin och ingefära. Detta utgjorde en fräsch men kryddig topp som omfamnades av ett blommigt hjärta av fikonlöv, vattniga ackord, ros och cyklamen. I basen fann vi tonkaböna, patchouli, cedar och ekmossa.

eleven har haft över 100 st Marc Jacobs-produkter

Sedan vi lanserade varumärket 2009 så har över 100 st Marc Jacobs-produkter passerat hos oss (parfymer, kroppslotions, rollerballs), dock finns sällan fler än 20 aktiva på en och samma gång. Marc Jacobs lanserar varje år nya dofter och i och med att en ny kommer, så försvinner en gammal helt enkelt - och vi längtar så mycket efter nästa lansering!