Matcha din ögonfärg med rätt ögonskugga!

2017-02-28

Har du funderat på vilken färg på ögonskuggan du bör använda för att matcha din ögonfärg bäst? Jag har gjort en guide för att du ska kunna välja rätt färg som kommer framhäva just din ögonfärg.

För att framhäva din ögonfärg ska du välja en färg som är motsatsen till din ögonfärg. Till exempel om du har blå ögon som är en kall färg bör du välja en varm färg som röd/orange. Den varma färgen kommer då framhäva din "kalla" färg och kommer ge mer liv till dina ögon. Till övriga färger kan man kolla utifrån en färgcirkel och kolla på de färger som är mittemot din egna ögonfärg, så som denna:

Matcha blå ögon

Till denna sminkning har jag använt mig av .FÄRG Matte Hyperflex Shadow i färgen glögg, och för att fullända denna look har jag på mig lösögonfransar från Sweed Lashes Beroe.

Matcha bruna ögon

Till bruna ögon skulle jag även rekommendera att använda blåa och gula nyanser för att framhäva dom. Här har jag använt Viva la Diva Metallic Eyes Kit och även till denna look har jag använt mig av lösögonfransarna Sweed Lashes Beroe.

Matcha gröna ögon

För att framhäva gröna ögon har jag använt mig av Viva la Diva Metallic Eyes Kit som innehåller många fina färger med metallic finish. En lila färg i en lite kallare nyans är perfekt för gröna ögon!