Nagellack från Sweden Nails

2017-02-23

De två lack som jag vill visa er idag liknar varandra ganska mycket färgmässigt. Den största skillnaden mellan dem är finishen. Den ena har en krämig konsistens medan den andra har ett härligt skimmer. Båda lacken kommer från Sweden Nails, ett märke som är grundat av Cissi Karlhagen och Linda Hallberg. Lacken är också så kallade "5-free" vilket innebär att de inte innehåller fem av de farliga ämnena som kan finnas i nagellack.

Cherry är det lack som har en krämig konsistens. Formulan är jättebra och lacket täcker utan problem med ett lager. Sweden Nails rekommenderar dock två lager för att lacken ska hålla längre.

Electric Purple har en skimmerfinish. Namnet är inte så tokigt valt med tanke på den intensiva färgen som lacket har. Även det här lacket täcker med ett lager men rekommendationen är även här två lager.

Jag valde att måla de flesta av mina nageltippar med Electric Purple och ringfingernageltippen med Cherry efter att ha grundat naglarna med ett lager av baslack. För att få den här looken så svampade jag nageltipparna med en liten svamp som jag doppade i nagellack. Man vill helst inte ha för mycket lack på svampen om man ska få den här effekten. Slutresultatet toppade jag med topplack.