Nageltrender våren 2017

2017-03-01

När vi pratar naglar är vårens trender ganska tydliga. På många modeshower har man sett en minimalistisk trend med enkelmålade naglar i skira, ljusa färger men också många grafiska mönster. Den minimalistiska stilen är min favorit inte bara till naglar men också som mode, inredning mm så den här typen av manikyrer passar mig perfekt.

Penseldrag av silver över vit

En av de elegantaste manikyrerna kommer från Phillip Lim som visar en vit bas med penseldrag av silver. Detta är mycket enkelt att genomföra. Man börjar med den vita basen (Sweden Nails White Snow) och lägger på ett topplack för att förkorta torktiden för basen. När basen är torr drar man ett par penseldrag över basen med ett silverlack (Sweden Nails - Mercedes). Man bör ha ganska lite nagellack på penseln innan man drar penseldragen, annars uteblir effekten. Dra av penseln mot flaskans hals innan du börjar måla med silver på naglarna. Testa också att måla på en pappersbit innan så att du vet hur mycket silverlack som kommer att hamna på naglarna. För den här manikyren är det bättre att ha för lite nagellack på borsten än för mycket.

Prickar vid nagelbanden

En annan manikyr som går i minimalistisk anda har visats hos Jeremy Skott. Där använde de en ljusblå bas och röda prickar vilket skapar en härlig kontrast. Man kan också ha som i manikyren nedan en hudfärgad bas och blåa prickar. För den hudfärgade basen använde jag ett generöst lager av OPI - Samoan Sand. När basen hade torkat målade jag en stor blå prick med Vinylux - Blue Eyeshadow. Jag avslutade manikyren med ett topplack.

Grafiska mönster

Under New York Fashion Weeks öppningsceremoni visades den här typen av manikyr upp som också kallades för "New French" av Elle. Manikyren är enkel att genomföra men kräver lite tålamod om man ska ha exakta linjer. Tejp rekommenderas. Jag använde OPI - Coconuts over OPI vid nagelbanden och L'Oreal Noir Noir på nageltipparna.

Som lack använde jag: