Naturligt chic med Clarins: Franska kvinnors främsta skönhetsknep

2017-05-31

Det börjar alltid med en enkel men viktig grund: välmående hud. Sedan kan de addera några soldränkta fräknar, ett rött läppstift eller en elegant eyelinervinge. Franska kvinnor är fenomenala på att se obesvärat vackra ut, utan att stå i timmar framför spegeln. Deras hemlighet? Snabba och effektiva produkter som framhäver deras naturliga skönhet i stället för att dölja den.

Franska kvinnors fem skönhetsknep

Avundsvärt stylish och naturligt chic. Skönhet på franska handlar lika mycket om väl avvägda beautyrutiner som en avslappnad inställning till desamma. Frankrike är inte bara berömt för sina fantastiska ostar, välsmakande viner och randiga modeplagg. Landet är också hemort för många av vår tids största skönhetsikoner, som Brigitte Bardot, Caroline de Maigret, Charlotte Gainsbourg, Marion Cotillard, Jane Birkin, Vanessa Paradis... Listan kan göras lång. Fransk skönhet är också någonting som många av oss drömmer om och eftersträvar, inte minst eftersom den känns så naturlig, ledig och samtidigt makalöst elegant. Perfekt hud, svart eyeliner och klassiskt röda läppar är franska skönhetsattribut som fascinerar och inspirerar.

Hemligheten bakom den franska skönheten? En snabb skönhetsrutin med få, dock högeffektiva, produkter. Enligt den franska devisen ska du makeup också framhäva dina personliga drag, i stället för att försöka dölja eller maskera dem. Uppfriskande, eller hur? Här följer fem franska skönhetsknep som snabbt tar fram den parisiska skönheten i dig.

En välmående hud

Välmående hud som trivs utan täckande makeup är a och o i Frankrike. Investera i effektiva rengöringsprodukter och återfuktande krämer. Lägg gärna till ett serum i din rutin för att få en ännu bättre effekt. Double Serum både skyddar och stimulerar huden.

Vacker glöd

Den franska huden är allt annat än en heltäckt historia. Tvärtom föredrar franska kvinnor en naken hud med naturlig glöd. Den omtalade krämen Beauty Flash Balm tar snabbt bort trötthetstecken och tillför en härlig lyster. Applicera efter din vanliga dagkräm.

Svarta ögon

Den nattsvarta kattvingen är ikonisk. Ett franskt tips är att rama in ögonen med en kajalpenna och sedan måla hela ögonlocket för en rockigare sotning. Avsluta med lite vaselin ovanpå, för att ge din ögonmakeup en trendigare känsla. Crayon Khôl har en lång hållbarhet och kan användas som både eyeliner och kajalpenna.

Lätt lyster

Franska kvinnor gillar skönhetsknep som fungerar snabbt och enkelt. Lättaste vägen till fin lyster? Applicera ansiktsolja på kindbenen med lätta fingertoppar. Face Treatment Oil Blue Orchid är ett lugnande val som passar alla hudtyper.

Röda läppar

En lika fransk som vacker look är att hålla ansiktet helt eller någorlunda fritt från övrig makeup och endast satsa på ett par välmålade läppar - gärna i klassiskt rött. Joli Rouge ger både dina läppar hållbar färg och välbehövlig fukt.

Clarins Instant Light Natural Lip Perfector

När vi ändå är inne på snabba skönhetsknep så måste vi också nämna Instant Light Natural Lip Perfector! Risken finns att du aldrig kommer vilja använda ett annat läppglans... Välformade, fylliga och återfuktade läppar ligger högt på mångas önskelista. Clarins Instant Light Natural Lip Perfector är en måste-ha-produkt för dig som vill tillföra din mun näring och samtidigt framhäva den i en smickrande nyans.

Med hjälp av bland annat sheasmör, mango och oliv skyddas läpparna från uttorkning, fria radikaler och andra yttre påfrestningar. och får den näring de behöver. Instant Light Natural Lip Perfector smälter snabbt samman med läpparna och gör dem mjukt glänsande med en flyktig smak av vanilj och kola. Du kan välja mellan åtta olika smickrande nyanser, vilken blir din favvo?

Clarins UV Plus HP Day Screen Multi-Protection SPF 50

UV Plus SPF 50 är det extra hudskyddet som gör skillnad. De syns inte, men luften är full av fiender redo att attackera din hud. UV-strålar, föroreningar och andra fria radikaler bryter ner hudbarriären och medför att huden får ålderstecken tidigare. Men det finns hopp!

UV Plus HP Day Screen Multi-Protection SPF 50 skyddar effektivt din hud och hjälper till att bevara lyster, ungdomlighet och jämn hudton. Dessutom är den en perfekt bas som får din efterföljande makeup att både sitta bättre och hålla längre. Med hjälp av kraftfulla ingredienser som ekologiskt extrakt av sårläka, svartvinbär och cantaloupmelon håller sig huden både skyddad och fräsch under hela dagen. Den är lätt och behaglig att applicera och passar alla hudtyper. Använd efter din vanliga dagkräm och före eventuell makeupbas.

Texten är skriven av Therese Hallberg.