Nya fransar från Ardell

2017-05-07

Jag har testat de nya premiumfransarna från Ardell som är av finare och bättre kvalitét samtidigt som de är väldigt prisvärda. Det är två nya typer av fransar, "Flawless" som kommer i 5 olika modeller och "Faux Mink" som kommer i 4 olika modeller. Dessa fransar är utav hög kvalitét och går att använda många gånger om du tar hand om dem rätt!

Det krävs ju dock inte bara att man har ett par fina lösögonfransar för att det ska se bra ut, eller för att man ska kunna återanvända sina fransar - därför vill jag dela med mig av mina bästa tips när det gäller applicering, lim och vård av lösögonfransar.

Så applicerar du lösögonfransar

När du applicerar fransarna ska du tänka på att fransraden på lösögonfransarna ska vara lika lång som dina egna fransar. Lösögonfransar tillverkas alltid med en längre fransar för att de ska kunna passa alla, därför behöver många klippa till kanterna för att de ska matcha sina egna fransar och därmed sitta på plats bättre. Om fransraden är för lång jämfört med din egen så kan irritation uppstå och det kan kännas som att fransarna skaver i ändarna mot ögat, vilket är väldigt obekvämt - så se till att klippa till fransarna så de passar just dig!

När du applicerat limmet på fransraden (lite räcker långt) så är det bra att vänta 30 sekunder innan du applicerar dem, detta för att limmet ska torka lite grann så det fastnar direkt när du applicerar. Blås inte på limmet! Då finns risk för att det fördelar sig ojämnt, så tålamod är bäst. Jag brukar använda en pincett vid applicering, det ger mig bättre precision och jag får dem precis där jag vill ha dem.

Vilket franslim bör jag använda?

Oftast medföljer ett franslim när du köper dina lösögonfransar, men personligen tycker jag sällan att de håller någon bra kvalitét. Ända sen jag testade DUO Eyelash Adhesive White/Clear så har jag aldrig bytt till ett annat. Detta franslim kommer i en tub som man kan använda flera gånger, brukar hålla i ett halvår för mig ungefär. Det är först vitt men blir genomskinligt när det torkat vilket gör att det inte syns och fransarna sitter på plats hela dagen!

Hur tar jag hand om mina lösögonfransar?

Om man inte vill köpa nya lösögonfransar hela tiden bör man tänka på att ta hand om de man har. Mina bästa tips är;
1) Köp fransar med bra kvalitét, ju högre kvalitét desto längre hållbarhet.
2) Applicera inte mascara på dina lösögonfransar! Detta för att när man ska tvätta bort mascaran så riskerar man att man drar bort strån.
3) När du ska ta av dina fransar så dra inte av i mitten av fransarna. Försök få ett grepp om fransraden på kanten och dra sakta och försiktigt bort dem.
4) Använd ett franslim som du lätt kan få bort från fransraden, t.ex DUO Eyelash Adhesive White/Clear som man lätt kan dra av utan att förstöra fransarna.

Ardell Flawless 800.

Ardell Flawless 802

Ardell Flawless 803

Ardell Flawless 804

Ardell Faux Mink 810

Ardell Faux Mink 811

Ardell Faux Mink 812

Ardell Faux Mink 813