Pink Weekend: Två typer av "Smokey Eyes"

2017-08-23

En klassisk makeuplook som alltid går hem oavsett tillfälle är en snygg sotning. Sophia har tagit tillfället i akt med Pink Weekend att skapa två sorters sotningar, en klassisk med tvist med svarta toner och en med mer lila toner. Vilken blir din favorit?


Sotade ögon är som sagt aldrig fel och är en perfekt go-to-sminkning. Här har jag skapat två olika sorters sotningar och jag tänkte börja med att berätta om den till vänster, med mer lila toner.

Här har jag använt NYX PROFESSIONAL MAKEUP Waterproof Eye Shadow Primer som bas, för vi vill att mejken ska hålla hela kvällen och att skuggornas rätta toner ska framhävas. Jag gjorde sedan mina bryn med Anastasia Dipbrow Pomade i nyansen Soft Brown.

Sedan börjar jag applicera ögonskuggan, här gäller det som regel att sudda, sudda, sudda för att blanda ihop nyanserna perfekt. Jag har använt mig av NYX PROFESSIONAL MAKEUP Perfect Filter Shadow Palette, Marine Layer, i nyanserna (fr. vänster) 1 och 7. Jag använde även den mörklila nyansen från Yves Saint Laurent Couture Variation, Night 54 Collection (dvs nr 6) samt Cailyn Eyeshadow Powder i nyansen Water Lily. Som sagt, det gäller att sudda ordentligt för att få en mjuk linje och blanda samman nyanserna perfekt, så använd gärna en borste du är van vid och som passar ändamålet. Min favorit är Sigma Tapered Blending Brush - E40.

Jag avslutade mejken med Elizabeth Arden Lasting Impression Lasting Mascara!

Nu över till mejken till höger, den mer klassiska sotningen med svarta toner (och en liten tvist). Jag grundade även här med NYX PROFESSIONAL MAKEUP Waterproof Eye Shadow Primer, för att få mejken att hålla sig på plats och framhäva intensiteten i den svarta ögonskuggan. Till brynen använde jag samma som ovan.

Jag återanvänder mig av NYX PROFESSIONAL MAKEUP Perfect Filter Shadow Palette, Marine Layer, i nyansen (fr. vänster) 9 tillsammans med nyanserna 7 och 9 från The Balm Meet Matt(e) Trimony Palette samt Cailyn Eyeshadow Powder i nyansen Water Lily. För en extra touch adderar jag nyansen Swirl från .FÄRG Skimmerskugga.

För att avsluta looken målar jag en tunn eyelinervinge med hjälp av Sensai Liquid Eyeliner och applicerar Elizabeth Arden Lasting Impression Lasting Mascara.