Pride Makeup med Models Own

2017-08-03

I juni arrangerande Models Own en "model search" på Instagram. Gensvaret var otroligt bra och de fick in massor av fina, starka och intressanta ansikten. Efter att juryn med makeupartisten och modellen Anna- Karin Hellborg i spetsen sagt sitt, korades stockholmstjejen Pauline Kvist som vinnare. Pauline är en glad och kreativ tjej som egentligen inte använder så värst mycket smink till vardags, men ändå tycker att makeup är himla kul!

Inför Pride skapade Models Own's makeupartist en fantastisk regnbågslook på Pauline med paletten Models Own Eyeshadow Palette: Full Moon. Den har tidigare synts i blogginlägg från bland annat vår egen superbloggare Ida Kyllerman. Vi frågade Pauline, som gjort en hel del fotograferingar förut, vilka som är hennes bästa knep framför kameran.

"Det är ju alltid en utmaning att försöka få alla att bli nöjda, men det hjälper att värma upp en stund framför kameran. Dessutom tycker jag att man tjänar på att prata ihop sig med fotografen innan så att man bättre förstår hur hen jobbar. Att veta vilka som är ens bästa vinklar kan också underlätta. Man kan öva själv framför en spegel eller varför inte ta självporträtt?"

Full Moon är en helvegansk palett med tio starka nyanser. Några är matta och drar mer mot neon medan andra har ett riktigt disco-skimmer. Models Own är kända för sin bredd när det gäller just ögonmakeup och de har flera varianter i sortimentet att välja bland. När det gäller just looken som Pauline bär för att fira Pride och det faktum att man måste få vara precis som man är, hälsar Models Own's makeupartist att tålamod är nyckeln.

"När man arbetar med så många toner samtidigt kan det hjälpa att skissa makeupen först på ett vanligt A4-papper och lägga tonerna mot varandra. Nästa steg är att testa dem man är osäker på på armen. När man fått en bra känsla för vilka som fungerar att kombinera, börjar man lägga makeupen runt själva ögat."

Vi frågade Pauline hur hon brukar fira Pride och hon svarar: "Pride känns som en glad, men framförallt färgglad, vecka. Man kan träffa riktigt spännande folk! Det är kul att se att så många vill vara med och fira frihet! Jag har själv aldrig gått i paraden, men det kanske är i år det händer, vem vet?!"