Så behåller du brännan längre

2017-06-13

Du kanske redan har fått en snygg bränna, eller så satsar du på att få en perfekt solkysst hy under semestern. Oavsett så vill du nog att den ska bli så jämn som möjligt, och hålla så länge som möjligt - därför har vi samlat några tips till dig på hur du behåller brännan längre!

Tips 1: Ge huden en peeling!

För att brännan ska bli så jämn som möjligt, oavsett om du ska ut och solbada eller använda brun-utan-sol, så är det viktigt att få bort döda hudceller och annan smuts som ligger på hudens yta. Se därför till att peela huden ordentligt innan du ger dig ut, gärna med en saltskrubb!

Ett tips är att använda Elemis Frangipani Monoi Salt Glow, denna saltskrubb hjälper nämligen till att både rengöra och exfoliera på ett effektivt men samtidigt skonsamt sätt. Den innehåller mineralrikt salt tillsammans med hibiskus, även väldoftande tahitiansk monoi- och frangipaniolja, för att låsa in fukt i huden. Detta resulterar i en mjuk, len och väldoftande hud redo för att ta sig an en jämn och hållbar bränna.

Till ansiktet rekommenderar vi att använda en peeling som jobbar utan korn eller med mycket små korn, t.ex Elemis Gentle Rose Exfoliator som jobbar med mikrosfäriska jojobakärnor. Den innehåller även ros- och gurkextrakt som ger huden fukt, skydd och en sval känsla.

Tips 2: Ge huden en fuktboost - inifrån & utifrån

Att huden har tillräckligt med fukt är viktigt, både för hälsan men också för din solbränna. Det är därför viktigt att fylla på ordentligt med fukt både innan och efter solexponering, men också fylla på med fukt inifrån. Drick därför ordentligt med vatten, innan, under och efter du varit i solen. Vill du dricka vatten med klass så rekommenderar vi att investera i en bkr, dessa vattenflaskor finns i mängder med färger och flera utföranden så du lätt kan matcha humör och stil.

Vårt tips är att regelbundet använda Clarins Moisture-Rich Body Lotion som ger huden en ordentlig fuktboost vilket ger en mjuk och len hy. Den absorberas dessutom snabbt! Till ansiktet passar Clarins Hydra-Essentiel Creme Normal/Dry Skin perfekt, med sin underbara textur som bara smälter in i huden och ger en fuktboost för en fräsch och hälsosam lyster.

Extra tips: Använd en kroppslotion som gradvis bygger upp en bränna då och då också, t.ex Kissed By Mii Daily Boost Body Cream Gradual Tan. Denna lotion bygger gradvis upp en solkysst look, oavsett om du har en solbränna sedan tidigare eller inte.

Tips 3: Skydda huden!

Skydda, skydda och återigen skydda. Det är väldigt viktigt att skydda huden när du vistas utomhus, detta från solens skadliga strålar och andra miljöfaktorer som kan vara skadliga för huden. Se till att använda åtminstone SPF 15 om du bara ska fram och tillbaka till jobbet, men ska du vistas direkt i solen och under längre perioder så använd åtminstone SPF 30, särskilt i ansiktet. Ju högre solskydd, desto bättre brukar vi säga! Oroa dig inte, du blir fortfarande lika solkysst som om du inte skulle använda solskydd (i vissa fall ännu mer) enda skillnaden är att du inte blir bränd, du får en jämnare solbränna och den håller längre. Dvs bara fördelar!

Till kroppen rekommenderar vi den ljuvliga krämen NUXE Sun Delicious Lotion High Protection SPF 30, denna silkeslena solkräm absorberas snabbt in i huden och ger ett bra skydd samtidigt som den återfuktar. Den är dessutom alkohol- och parabenfri och har en subtil, härlig doft. Till ansiktet rekommenderar vi en högre solskyddsfaktor, nämligen NUXE Sun Melting Cream For Face SPF 50 som har hela SPF 50 och som verkligen smälter in i huden. Den absorberas också väldigt snabbt och huden känns både mjuk och len efteråt!

Tips 4: Glöm inte din after sun!

Nu är vi tillbaka på det där med fukt igen, men det är ju så viktigt! En after sun är bra på flera olika sätt, t.ex för att ge huden fukt och vård, för att förlänga solbrännan men också för att svalka huden efter en lång (eller kort) dag på stranden. De flesta after sun som finns på marknaden har en kylande effekt, detta är superskönt efter du vistats i solen och framförallt om du råkat bränna dig.

Vi tänkte tipsa om Biotherm After Sun Creme Nacree som hjälper till att intensivt återfukta huden samtidigt som ett vackert regnbågsskimmer förhöjer och framhäver din solbränna på ett vackert sätt. Den ger också en kylande känsla, och ett tips är att ha den i kylskåpet en stund innan - för extra kylande effekt. Till ansiktet rekommenderar vi istället att använda Decléor Aroma Sun Expert High Repair After-Sun Balm, som hjälper till att intensivt vårda huden efter solexponering. Det är 100% naturligt och ger huden näring, vård och fukt vilket reducerar torrhet, rodnader och förebygger uppkomsten av ålderstäcken. Den hjälper också till att göra din hud redo för en ny dag i solen snabbare!

Extra tips: Sensai Silky Bronze Soothing After Sun Repair Mask, en superhärlig ansiktsmask med gel-formula som ger en kylande känsla, vård och fukt efter en dag i solen.