Så får du läppstiftet att hålla

2017-06-21

Har du svårt att få läppstiftet att sitta på plats? Oroa dig inte, det finns trix som gör att det sitter hela kvällen. Det är ju väldigt tråkigt när man tagit på sig läppstift så tappar det färg eller kladdar efter en stund. Jag tycker verkligen inte om detta och vill gärna att mitt läppstift ska sitta hela dagen samt tåla att man äter och vara pussvänligt. Jag tänkte därför dela med mig av mina bästa tips för att slippa återapplicera läppstiftet hela tiden!

Peela läpparna

Jag börjar alltid med att peela mina läppar så att de ska vara så släta som möjligt när jag väl ska applicera produkt på dem. Ett tips är att använda en läppskrubb, jag brukar använda Ciaté Scrub Stix Exfoliating Lip Balm som både exfolierar och återfuktar.

Markera med läppenna

Som steg två använder jag alltid en läppenna. En läppenna sitter bättre än ett läppstift och kommer se till att hålla läppstiftet på plats.

Appliceras sedan läppstiftet

Denna gång har jag valt att använda Maybelline Color Sensational Matte Nudes i nyansen 930 Nude Embrace.

Avsluta med transparent puder

Som avslutande steg applicerar jag ett transparent puder på läppstiftet med en spröd borste. Detta gör så att det "feta/oljiga" i formulan absorberas och gör läpparna helt matta. Det gör också så att läppstiftet inte kladdar och håller sig på plats bättre. Jag har använt By Terry Hyaluronic Hydra-Powder och applicerade det med Deluxe Crease Brush som du hittar i Real Techniques Eye Shade + Blend.