Så får du lena sommarben

2017-07-20

Sommaren är här vilket för många innebär klädesplagg som visar upp benen och då vill man kanske att de ska kännas så mjuka och lena som möjligt också! Grunden till lena ben är exfoliering och återfuktning. Vi tänkte ge er våra bästa tips för att få så lena ben som möjligt i sommar!

Steg 1: Exfoliera

Det första steget till lena ben är att göra sig av med döda hudceller och annan smuts som lagt sig på huden. Detta gör du genom att använda en skrubb!

Vårt tips är Collistar Sublime Black Precious Scrub-Mask Body, då den hjälper till att ge huden en jämn, mjuk och strålande look. Man kan säga att denna skrubb kombinerar egenskaperna hos en skrubb, vilket är att mjukgöra, jämna ut och fräscha upp, med en mask, vilket är att ljusa upp och detoxa. Denna skrubb innehåller extrakt från svart orkidé, olja från svart kummin och stamceller från gardenia vilket gör att den ger ordentligt med fukt och skyddar medan döda hudceller avlägsnas.

Steg 2: Hårborttagning

Om du inte önskar avlägsna håret på benen så skippar du helt enkelt detta steg. För dig som önskar avlägsna håret på benen har vi två tips; använd en rakapparat eller vax.

Om du önskar använda en rakapparat så rekommenderar vi Remington Smooth & Silky Cordless Lady Shaver då den kan användas med och utan sladd, samt både på torr hud eller t.ex i duschen. Den följer kroppens konturer, vilket gör att du lättare kommer åt svåråtkomliga ställen. Rakningen blir nära och en aloe vera-remsa ger ett silkeslent resultat. Raka alltid medhårs!

Om du hellre använder vax kan vi rekommendera Andrea Brazilian Hard Wax Kit for Face & Body, som är ett effektivt hemmavax som fäster sig på håren, och inte mot huden vilket gör det mer bekvämt och skonsamt. Kom ihåg att följa instruktionerna väl!

Tänk på att om du istället använder en vanlig rakhyvel så se till att blöta ned huden ordentligt och använd en rakgel (inte vanlig duschgel) och raka alltid medhårs. Ta det lugnt också och se till att bladen på din rakhyvel är i gott skick.

Steg 3: Återfukta

Som vi alltid tjatar om; återfukta, återfukta, återfukta. Oavsett om du gjort steg nummer 2 eller inte så ska du se till att återfukta benen ordentligt. Detta gör du enklast med t.ex Rituals The Ritual of Sakura Body Cream som är en riktigt fluffig kroppskräm som återfuktar och ger näring på djupet. Den har flera vårdande ingredienser så som E-vitamin och är lätt att applicera. Den ger dessutom en fantastisk doft av japansk körsbärsblomma!

Om du har extra torr hud kan en kroppsolja vara bra att ha nära till hands, t.ex BJÖRK&BERRIES Never Spring Body Oil som tack vare ekologisk havtorn, björkextrakt och naturliga oljor ger huden fukt, skyddar mot fria radikaler och lämnar den med en doft av björk, citron och cederträ.

Gör din egen kroppsskrubb!

Som ett litet extra tips tänkte vi ge förslag på hur du kan skapa din egna kroppsskrubb med några enkla ingredienser. Denna hemmagjorda skrubb kommer dels göra huden mjuk och len, men också ge en rejält uppfräschande känsla.

Allt du behöver är; Socker, honung, citron, mynta och kokosolja. Riv citronen och blanda skalet med 2 dl socker, 2 matskedar honung, 3 matskedar kokosolja och en halv näve mynta. Vi rekommenderar att anpassa mängden av varje ingrediens efter smak och tycke, ju mindre flytande ingredienser desto torrare blir skrubben etc. Det går även lika bra att skippa myntan om du inte är ett fan av det, den är bara där för att ge en extra uppiggande kick. Duscha i varmt vatten i några minuter och börja massera dina blöta ben med skrubben. Skölj sedan av och voilá så är huden mjuk och fräsch!