Så fixar du en hållbar bas

2017-06-19

I sommarvärmen kan det vara lite knepigt att få basen att sitta på plats. Förutom det viktigaste, nämligen att ta hand om din hud, så ska jag berätta de steg jag brukar gå genom när jag VERKLIGEN vill att min bas ska hålla!

Ett av de bästa stegen för att börja arbeta med din bas är att identifiera vilken hudtyp du har. Är du t.ex oljig kommer du förmodligen gilla en mattgörande primer mer än en lystergivande. Min hudtyp är generellt torr, men med lite tendens till oljighet runt näsvingarna. En primer som jag tycker håller det borta lite, men främst blurrar porerna fint är the Balm Time Balm Face Primer. Detta är en primer som nog kan passa de flesta hudtyper faktiskt. Är du riktigt oljig rekommenderar jag att du istället tar en titt i inlägget jag skrev om primers nyligen, där finns bättre förslag.

Efter att jag har applicerat primer där jag tycker det behövs är det dags för foundation. Mitt tips här är att använda en så tunn foundation som möjligt, det kommer hålla bättre. By Terry Sheer Expert Foundation är en lätt foundation med lätt till medium täckning som ger en väldigt naturlig och semimatt hud. Den har trots sin finish ett härligt glow, men sitter bättre än en väldigt dewy foundation tackvare hur den sätter sig. Bäst appliceras den med en Beautyblender eller annan makeupsvamp. Jag har nyansen N1 Fair Beige.

Nästa steg är concealer. Jag applicerar NYX PROFESSIONAL MAKEUP HD Concealer i färgen Light under ögonen. I övrigt känner jag inte att jag, denna gång, har några större behov av annan täckning. Här arbetar jag ut den med en Real Techniques Mini Eraser Sponge som är heeelt fantastiska för detaljarbete runt ögon, näsa osv.

En fuktad Mini Eraser Sponge är jättebra att trycka in puder på de ställen ditt smink generellt sitter sämre. Jag brukar uppleva att mitt smink rör på sig runt ögonen, munnen och i näsvingarna. På dessa ställen applicerar jag puder med en svamp och sedan tar jag en stor, fluffig pensel och pudrar resten av ansiktet lätt. Det är bra att tänka på att mer eller mindre alla transparenta löspuder kan ge flashback om man använder större mängder av dem. Se därför till att alltid borsta bort allt noga. Jag har använt By Terry Hyaluronic Hydra-Powder.

När jag använt lite mattare produkter tycker jag att det ser rätt nice ut med en dos highlighter. Detta ger lite lyster i huden och gör att man lättare kommer undan med att ha använt puder och annat mattgörande. En av mina favoriter är Pixi Glow-y Powder i nyansen London Lustre då den ger ett superhärligt naturligt lyster men samtidigt går att bygga upp ordentligt.

Sist ut rekommenderar jag en go setting spray. Denna fungerar på så sätt att den låser in ditt smink, men på samma gång kan ge lyster eller matta ner (beroende på vilken du väljer så klart). Jag har använt Skindinavia The Makeup Finishing Spray Bridal som jag på riktigt dränker ansiktet i. Om du väljer att göra som jag rekommenderar jag helt klart att du hjälper ansiktet på traven i att torka snabbare. Jag brukar dra fram min inre diva och fläkta ansiktet torrt med en solfjäder... hehe.

Såhär blir mitt resultat med dessa produkter - täcker de skavanker jag inte gillar, men ser fortfarande naturligt ut. Med dessa steg brukar jag alltid känna mig säker att mitt smink håller!