Så fixar du fejkfräknar

2017-07-02

Är du en av de som dessvärre inte blivit välsignad med ett fräknigt ansikte? Frukta icke, det finns ett par busenkla knep för att få de eftertraktade, vackra fräknarna!

Innan du börjar att rita dit fräknar måste vi snacka lite om basen. För att det hela ska se så verklighetstroget och bra ut som möjligt är det viktigt att du inte gör en allt för heltäckande bas då det är högst orimligt att dina fräknar skulle synas genom ett tjockt lager smink. Vill du se hur du kan göra en snygg, naturlig och hållbar bas tycker jag du ska läsa mitt inlägg om bas!

Jag är en av de som har fått sparsamt med fräknar, de syns ungefär bara om jag nyss varit i solen och inte har något smink. Det är egentligen bara på kindbenen som mina fräknar syns lite. Att jag pratar om dem är med anledning av att det första steget du bör ta när du skapar ett fräknigt ansikte är att leta upp dina naturliga och börja fylla i dem! Bonustips: om du vill ha highlighter bör du applicera denna innan du börjar göra fräknar.

Dina egna fräknar är en jättebra guideline för var fräknar naturligt förekommer. Har du inga kan du helt enkelt placera dem där solen brukar träffa mest, det ser mest naturligt ut. Solen träffar generellt på kinder, panna, näsa och kanske lite på hakan. Du kan självklart sätta dina fräknar lite var som helst, men detta brukar se mest behagligt ut för ögat.

Jag fyller i mina fräknar med Rodial Eye Sculpt! Förutom att den är helt tokigt bra som ögonskugga (det tar ca 3 sekunder att applicera och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs) så är den sjukt bra att göra fejkfräknar med! Jag applicerar den med två olika eyelinerpenslar i olika storlek. Detta då fräknar tenderar att vara i just lite olika storlek och form. Det är även bra att variera trycket när du målar dit dem då fräknar dessutom är i lite olika intensitet. Känner du att du tagit i lite för hårt kan du helt enkelt sudda lite med fingret, så ser det snyggare ut.

När jag är klar med mina fräknar avslutar jag med lite settingspray, Skindinavia The Makeup Finishing Spray Bridal, för att helt enkelt knyta ihop makeupen och få basen att smälta ihop fint.

Som du kanske ser har jag satt mest intesitet med fräknar på näsroten och på kindbenen, egentligen mest för att jag tycker det är finast så men även eftersom det inte blir "rörigt" då.

Så nyckelprodukten till denna sminkning är Rodial Eye Sculpt. Då kan du både skapa fräknar och de sotiga ögonen jag sportar! Detta är som sagt en helt tokigt lätt produkt att använda sig av, så ett hett tips till dig som vill att det ska gå på ett kick, men ändå vill ha lite mer dramatiska ögon.