Så fixar du festhåret i sommar

2017-06-19

Sommaren är äntligen här och bjuder ofta på många festligheter. Jag tänkte därför visa er hur jag helst fixar min festfrisyr! En festfrisyr är för mig ofta lite busig och den tål att man dansar en hel kväll utan att tappa volymen. Just detta festhår tar ca 10-20 minuter att göra och är superenkelt.

Jag börjar med att preppa håret med värmeskydd, då använder jag Maria Nila Cream Heat Spray som både vårdar och skyddar samtidigt som den har en helt fantastisk doft. Denna produkt ska helst appliceras i fuktigt hår då den fördelas bäst då, men fungerar även bra på torrt hår.

När mitt hår är helt torrt använder jag Cera CeraCurly Ceramic Curling Iron, 16 mm, för att skapa mina lockar. Denna locktång ger lite våg-aktiga lockar eftersom staven är så tunn. Min absoluta favorit-locktång!

Jag använder sedan Maria Nila Styling Mousse för att separera mina lockar mer, hålla dem på plats och få en mer rufsig look.

För att ge håret volym använder jag ett volympuder, närmare bestämt got2b Powder'ful Volumizing Styling Powder.

Sedan använder jag ett hårspray med stark stadga som avslutande finish så att min frisyr håller sig på plats hela kvällen! Jag använder alltid L'ANZA Healing Style Finishing Lacquer, den ger verkligen en stark stadga och jag rekommenderar att spraya en bit ifrån håret för att undvika att håret blir för hårt.