Så täcker du mörka ringar

2017-06-15

Det är nog få som gillar att ha mörka ringar under ögonen, då mörka ringar ofta får en att se trött ut. Jag tänkte därför dela med mig av mina bästa tips för att dölja mörka ringar för en piggare, fräschare look!

Här ser ni hur det ser ut utan någon produkt alls.

Jag börjar alltid med att applicera en primer under ögat med hjälp av en borste. I detta fall är min favorit Dr Brandt Pores No More Pore Refiner, som är aningen täckande och egentligen perfekt till hela ansiktet. För att applicera denna använder jag Real Techniques Base Shadow Brush, som man får i Real Techniques Eye Shade + Blend.

Sedan applicerar jag min concealer, den jag i princip alltid använder under ögonen är Clarins Instant Concealer i nyansen 02. Den är lite varmare i tonen, vilket gör den perfekt för att täcka just mörka ringar samt att den har intensiva pigment. Jag applicerar den som prickar och blandar sedan ut den med Real Techniques Mini Eraser Sponge som är i perfekt storlek för att jobba ut concealer eller annan produkt under just ögonen.

För att min concealer ska sitta på plats hela dagen fäster jag den med ett transparent puder som samtidigt mattar ned en del. För detta har jag använt mig av By Terry Hyaluronic Hydra-Powder och applicerar det med Sigma High Cheekbone Highlighter - F03.

Hur döljer jag riktigt mörka ringar?

Nu är inte jag så jättemörk under ögonen, men är du en av dem som har väldigt mörka ringar kring ögonen så har jag ett extra tips. Det är nämligen att applicera lite läppstift under ögonen!

Du har säkert hört talas om det tidigare, då det florerat på sociala medier under en längre tid. Det är dock ett väldigt bra tips om man dras med väldigt mörka ringar som man vill täcka. Om du har mer blå/lila ringar så kan du använda ett läppstift som har en mer orange/gul ton medan om du har mer grönaktiga ringar så kommer ett rött läppstift funka bättre.

Först och främst, tänk på hygienen. Ha helst ett läppstift som är specifikt dedikerat till att täcka dina mörka ringar och applicera aldrig läppstiftet direkt på huden, utan använd en sminkborste. Dabba på lite läppstift med sminkborsten och blanda ut ordentligt. Applicera sedan din vanliga concealer och ett fixeringspuder - så är du good-to go!