Sminkborstarna du bara måste ha

2017-06-18

Ofta ligger ens fokus på att hitta sminkprodukterna som ger bäst resultat, men det man inte får glömma är att vilka verktyg man använder för att applicera sitt smink är viktigast av allt! Jag har därför samlat mina 9 st favoritsminkborstar som bara är måste-ha för en bra mejk. Jag vill även påpeka att jag inte alltid använder borstarna till de som de är avsedda för, en sminkborste kan vara bra till flera olika saker.

Real Techniques Blush Brush

Denna spröda, fluffiga borste är bra till jättemånga saker! Den är gjord av taklon som är ett väldigt tåligt material som dessutom väldigt lätt att rengöra. Jag använder denna borste för att applicera puderfoundation, transparent puder och rouge.

Eftersom den är så spröd och fluffig så appliceras produkten väldigt mjukt på huden och ger inte någon skarp kant eller liknande. Den gör det väldigt lätt att arbeta in produkten och är också väldigt lätt att jobba upp täckningen med.

Real Techniques Bold Metals Collection, 300 Tapered Blush Brush

Den här borsten använder jag främst för att skulptera mitt ansikte, gärna med en matt bronzer. Den är perfekt till detta då den är lagom tät och lite smalare upptill, detta gör att den är enkel att blanda och jobba med för önskad täckning. Den är dessutom extra lyxig dels genom nyansen och den har även lite tyngd i skaftet, vilket gör den bekväm att hålla i. Helt enkelt underbar!

Real Techniques Setting Brush

Den här borsten är verkligen perfekt till typ allt! Den funkar jättebra att använda både till bronzer, ögonskugga och highlighter men jag använder den främst för att applicera uppljusande puder under ögonen, pannan och näsan för att matta ned efter jag applicerat min foundation. Den är väldigt spröd och fluffig vilket gör den enkel att jobba med över lagd makeup utan att man ska råka förstöra mejken under. En riktigt multifunktionell borste!

Sigma High Cheekbone Highlighter - F03

Den här borsten är den första hittills där jag använder den till vad den faktiskt är skapad för - nämligen highlighter. Den är liten och smidig och plockar upp precis lagom med produkt. Den är lätt att jobba och sudda med, fungerar perfekt att använda över lagd makeup utan att dra ut den något och ger dig precision.

Sigma Tapered Blending Brush - E40

Denna sminkborste är grym för dig som vill bli mästare på att blanda ögonskuggan på ett snyggt sätt. Den har långa, spröda strån som plockar upp lagom mycket produkt och applicerar ögonskuggan jämnt över ögonlocket. Den är idealisk att blanda ut skuggan med, för att undvika en skarp kant, t.ex när du ska göra en sotning. Ett måste för mig vid varje ögonmejk!

Sigma Eye Shading Brush - E55

Helt perfekt för att skugga i globlinjen! Denna ögonskuggsborste ger ett jämnt resultat och är idealisk att jobba med i globlinjen för att den är lite avlång och har en lagom storlek till just det.

Real Techniques Shading Brush

Den här borsten använder jag när jag vill täcka större delar av mina ögonlock med ögonskugga, t.ex om jag ska grunda med en ljus färg eller liknande. Den är lätt att jobba med och ögonskuggan blir applicerad väldigt jämnt. Den är också perfekt för att skugga vid globlinjen, t.ex vid en mjuk sotning.

Anastasia Brow Brush Small

Den här borsten använder jag till mina bryn när jag använder Anastasia Dipbrow Pomade. Den är liten och enkel, och man får full kontroll på sin applicering då den är supersmal på "kortsidan". Den är perfekt både för att definiera brynen men också för att skapa små "fejkstrån" för att ge intrycket av fylligare bryn.

Real Techniques Accent Brush

Denna borste medföljer när du köper Real Techniques Starter Set och är perfekt för att komma åt mindre områden. Jag använder ofta denna under ögat, speciellt vid inre ögonvrån och ibland lite i globlinjen när jag vill skugga med en mörkare eller ljusare färg på ett litet område. En perfekt liten kompis!