Sophia testar Biotherm Skin Fitness

2017-04-09

Träningstrenden växer som aldrig förr, och det är ju fantastisk att vi blivit så mycket mer måna om kroppen och vår hälsa. Oftast går regelbunden träning hand i hand med att man också blir mer medveten om vad man äter, man väljer till och väljer bort för att helt enkelt ge sin kropp de bästa förutsättningarna att återhämta sig och utvecklas av träningen. Dock är det lätt att man glömmer bort huden när det kommer till återhämtning, men samma sak gäller ju där! Svett, friktion, små skrapsår och blåmärken, huden får stå ut med en hel del.

Ansiktet har vi lärt oss att ta bra hand om i största allmänhet, men resten är vi generellt rätt dåliga på (kanske för att vi lever i kyla och mörker 50% av året och kan gå i kortärmat och shorts ca 25% om man har tur med vädret, men likväl). Oftast blir det en snabbdusch på gymmet eller hemma, kanske att man smörjer in sig med någon "vanlig" kroppslotion, kanske struntar man i det (oftast det sistnämnda). Men här är det nu, svaret på behovet du inte ens visste att du hade; Biotherm Skin Fitness! En kroppsvårdsserie speciellt framtagen för att främja just hudens återhämtning och välmående efter träning.

Serien består av 3 olika produkter; Biotherm Skin Fitness Body Cleansing Foam, Biotherm Skin Fitness Firming Body Recovery Emulsion och Biotherm Skin Fitness Body Serum.

Body Cleansing Foam

Istället för att ta med sin lilla oinspirerande refillflaska (som man alltid har glömt fylla på) till gymmet så är detta duschskum en absolut väl värd extravikt i gymväskan, och är en lyxig belöning för huden efter hårt jobb. Texturen är som ett rikt rakskum, som ett fluffigt moln med en frisk doft av citrus, och är precis den omedelbara uppiggande effekt man vill åt efter ett riktigt tufft träningspass (eller bara när man ska vakna på morgonen). Body Cleansing Foam tar inte bara bort svett och smuts från ytan, utan jobbar även lätt exfolierande tack vare en koncentrerad blandning av olika växtextrakt.

Så har man några minuter över så kan man med fördel låta rengöringen verka en liten stund för att få extra bra effekt. Huden blir babylen, smidig och med en jättefin lyster redan efter bara en användning. Som jag nämnde så doftar produkten citrus, det är inte min favoritdoft om jag får välja själv men jag måste ändå säga att den bidrar till den här friska känslan som man ändå vill ha. Men gillar du citrus så kommer du garanterat att älska den!

Body Recovery Emulsion

En stimulerande produkt som hjälper till att öka cirkulationen i huden och på så sätt ge en känsla av lättnad och komfort, t.ex i benen. Detta var definitivt min favorit! Den har en lite rikare textur, inte krämig utan mer likt gel/silikon. Den luktar superfräscht, nästan lite medicinskt (tänk tigerbalsam light edition) och ger en sval känsla på huden, perfekt både efter träning men även efter en lång dag på jobbet om man stått upp mycket, jag använde denna vid flera tillfällen som inte var i samband med träning.

Bäst effekt och känsla får man om man applicerar den med masserande rörelser, har man någon där hemma man kan ta hjälp av är det optimalt, att massera sina egna vader och lår är inte överdrivet avslappnande, snarare mer som ett till träningspass? Men kort och gott, en härlig produkt som kan användas även utanför träningssammanhang. Rekommenderas starkt till alla som står och sitter mycket på jobbet.

Body Serum

Jag vart lite skeptisk när jag först läste om detta s.k. kroppsserum, men måste säga att jag blev mycket positivt överraskad. Jag tränar själv en del och upplever att just knän och underarmar kan blir lite extra tråkiga och få grövre hudstruktur när de får utstå mycket friktion och tryck, och det även om jag försöker skrubba huden med jämna mellanrum och smörja in mig.

Men jag tycker verkligen att huden känns mjukare nu efter ca 2 veckors användning, då har jag använt den varje dag mest över just knän och armbågar/underarmar, men ibland över hela kroppen. Använder man den på mindre ytor så kan man definitivt ha den i flera månader, konsistensen är väldigt dryg. Så känner du att du lätt får torra och skrovliga områden som får ta mer friktion än andra, då är denna produkt precis vad du behöver!

Sammanfattningsvis tycker jag att det är en härlig serie, både för den som tränar mycket men i övrigt för den som vill ha en fräsch, sammanhängande serie med sköna texturer och uppfriskande, härliga dofter och som samtidigt gör någonting för kroppen.