Steg för steg till en perfekt inbakad fläta

2017-07-03

En snygg inbakad fläta är verkligen min go to frisyr om man vill känna sig fin men inte har så mycket tid att lägga ner på styling.

Börja med att borsta igenom hela håret och borsta allt hår bakåt. Jag tycker om att använda en produkt i håret speciellt om det är nytvättat så att det får mer struktur och inte faller isär lika lätt när man flätar. Tex den här hårsprayen från Björk. Borsta igenom håret igen efter applicering av valfri produkt.

1.jpg

Börja sedan med att dela upp det översta håret i tre lika stora delar. Sedan börjar man fläta genom att lägga till sektion efter sektion. För att få en inbakad fläta lägger du håret över varandra, för en utbakad fläta lägger du varje ny sektion under varandra. Försök att ta lika mycket hår varje gång för en så jämn fläta som möjligt.

2.jpg

Fortsätt hela vägen tills håret tar slut. Använd en snodd i slutet förslagsvis en liten som inte syns så väl. Om man önskar en lösare, fluffigare fläta kan man lite lätt dra isär flätan ifrån ytterkanterna. Testa dig fram vad du föredrar bäst.

Avsluta med en hårspray för att flätan ska hålla sig fin längre. Tex den här som ger en glansig finish.

För att ge den inbakade flätan en lite somrig twist så har jag placerat ut lite blommor i håret. Passar utmärkt till midsommar eller andra festligheter.