Systrarna bakom Real Techniques

2017-06-14

Imorse var vi iväg på event hos Real Techniques där vi fick möta systrarna bakom märket, Samantha Chapman och Nicola Haste Chapman. Vi var så klart mycket glada över att få träffa de talangfulla systrarna som tagit världen med storm med sina högkvalitativa sminkverktyg och som konstant inspirerar oss genom deras youtube-kanal, Pixiwoo®.

De inleder med att berätta lite om deras bakgrund, hur de direkt efter skolan gick vidare till att bli makeup-artister. Kanske inspirerade av sin moster som var en av Londons topp makeup-artister. 2008 laddade Samantha upp sin första video på youtube, detta tack vare att en vän till henne undrade hur man fixade en sotad look. En video som var tänkt som hjälp till en person, sågs inom en kort stund av 30 personer och fler och fler började efterfråga mer - detta var början till youtube-kanalen Pixiwoo® som i skrivande stund har över 2 miljoner följare! Samantha och Nicola började snart samarbeta och göra videos tillsammans och när deras youtube-kanal 2010 nått omkring 30,000 följare kom idéen om att skapa sminkborstar - idéen till Real Techniques var född och redan 2011 lanserade de sin första sminkborst-kollektion.

Sam och Nic berättar att de alltid haft fokus på att de måste älska varje produkt de lanserar, för dem är det viktigt att de känner att de står bakom varje enskild produkt till fullo. De förklarar att även om en produkt skulle bli stor på sociala medier och alla andra skulle älska den, så skulle de inte kunna lansera den om de själva inte genuint älskade produkten. Det finns med andra ord otroligt mycket kärlek, engagemang och passion bakom varje enskild Real Techniques-produkt.

En fråga kommer från publiken, hur tar de fram sina produkter? Sam svarar att de har ett produkt-team som regelbundet åker till Korea där alla de senaste trenderna skapas för att ta med sig dem hem till England och sedan presentera för Sam och Nic. Sam och Nic väljer sedan ut vilka trender de känner att de vill haka på och skapar sedan produkter därefter. Sam och Nic provar alltid ut produkten de ska lansera innan den stora produktionen startas och slutkund får möjlighet att köpa dem. Detta för att varje Real Techniques-produkt ska vara perfekt.

Vilken är eran bästsäljande produkt?, ytterligare en fråga från publiken ställs varpå Sam och Nic svarar i kör; "Miracle Complexion Sponge!". Följdfrågan blir vilken som är deras bästsäljande borste och de svarar då återigen i kör "Expert Face Brush".

Vad har systrarna för tips för att lyckas med youtube då? Sam är snabb på att svara att ljuset är väldigt viktigt. En helt okej kamera att filma med, men du behöver inte lägga tusentals kronor på en kamera utan lägg fokus på bra ljus. Det gäller också att ha personlighet, våga vara mer dig själv och tänk inte på att alla måste tycka om det du gör eller säger för det kommer alltid finnas någon som kan ta illa upp, alltid finnas någon som inte tycker att något kanske är så fint - det gäller bara att gå sin egen väg och göra det man själv tycker är kul!

Systrarna ger också en teaser om att det kommer mycket nytt och spännande framöver, men att de inte kan gå in på mer detaljer än. Vi är redan väldigt exalterade och nyfikna på vad det kan vara givetvis! Både Sam och Nic utstrålar värme och tar glatt emot alla som vill ta en bild tillsammans med dem med öppna armar och är verkligen genuint supergulliga.

Nic, Saga & Sam

Vi på eleven är som sagt otroligt nyfikna och peppa på vad systrarna bakom Real Techniques kommer att leverera för nyheter framöver och ser fram emot ännu fler grymma tutorials på youtube. Nyligen vann Pixiwoo® "Youtubers of the Year" på "Glamour Women Of The Year Awards 2017". Hur coolt? Vill du se mer av Sam och Nic? Se till att spana in deras youtube-kanal, Pixiwoo®!