Ta bort gula toner i håret

2017-09-06

Före - Efter

I ljusa hår, så som blonda och gråa hår, tampas man ofta med oönskade gula toner. Även om det i höst kommer vara trendigt med varmare blond så vet vi att det är många som vill ha en kall ton i sitt blonda eller gråa hår. Här tänkte vi därför tipsa om hur du får bort de oönskade gula tonerna i håret!

Allt börjar med Fanola No Yellow Shampoo, som finns i två storlekar. Med ett pH på 5.0-5.2 och djupvioletta pigment neutraliserar den snabbt och skonsamt gula/varma toner i håret och framhäver en kall, fräsch nyans.

Nu tänker du säkert; "Men de violetta pigmenten fastnar alltid så de syns både i hår och hårbotten". Det må hända med de flesta silverschampon, men inte med Fanolas schampo. Detta silverschampo framhäver faktiskt bara en kall ton i håret, utan att de violetta tonerna syns och det är enkelt att skölja bort från hårbotten. Men, använd handskar - för det sätter sig ordentligt på händerna annars (som du kan se nedan)!

Att tänka på är att detta schampo inte bleker håret utan endast reducerar gula och varma toner. Dvs har du ett brunt, mörkare hår så kommer det få en kallare ton.

Spana in vår tutorial. Vi har i videon valt att låta det verka i 3 minuter, men du kan låta det verka 1-5 minuter beroende på hur ditt hår ser ut och hur poröst det är.

 

 

 

Upptäck mer