Topp 3 bästa håroljorna

2017-07-15

Är det något som är ett måste för mig så är det hårolja! Jag måste ha i hårolja efter varje schamponering, dels för att det blir lättare att reda ut håret men också för att håret mår så mycket bättre.

Det finns många fördelar med att använda hårolja och jag ska berätta just varför!

En hårolja har många egenskaper och kan användas både före och efter styling men också som ett bra värmeskydd. Hårolja appliceras bäst på handdukstorkat hår då oljan fördelas väldigt lätt och ser till att håret torkar fortare. Samtidigt som håroljan återfuktar och vårdar så reducerar oljan även frizzigt hår så att resultatet blir ett glansigt och friskt hårsvall. För att få ett lent och hanterbart hår med olja ska man dock vara lite försiktig så att håret inte ser fett eller smutsigt ut. Börja med att applicera några droppar i taget för att sedan bygga på med mer där det behövs.

Men vilka håroljor är bäst? Här är mina tre favoriter just nu!

Kérastase Elixir Ultime

Den här håroljan kommer i en pump och ger en lyxig och vårdande känsla till ditt hår. Den återfuktar på djupet och ger nytt liv till torrt hår. Formulan innehåller en blandning av flera olika oljor som har en boostande effekt på hårcellerna och som ger ditt hår en naturlig glans med skydd mot yttre påfrestningar. Den går bra att ha i både torrt som fuktigt hår och kan användas som värmeskydd. Ett stort plus är att den doftar helt ljuvligt!

Macadamia Professional Ultra Rich Moisture Oil Treatment

Den här håroljan är berikad med näringsfyllda oljor, vitamin E och omega 7 som hjälper till att vårda och återfukta ditt hår. Den hjälper även håret att bibehålla fukten hela dagen samtidigt som den skyddar håret mot solljus och andra påfrestningar. Applicera i fuktigt eller torrt hår, använd 2-3 pump av håroljan i handflatorna och krama in oljan i hårtoppar och längder.

Davines OI Oil

Davines Oi Oil är en multifunktionell olja som vårdar alla hårtyper. Den här oljan är formulerad med den nya generationens silikonoljor som verkar för att skydda och vårda håret utan att tynga ner det på samma gång. Oljan återfuktar ditt hår samtidigt som den skyddar ditt hår.
Davines Oi Oil tillhör Oi serien som är baserad på Roucou Olja från Amazonas fairtradeområden. De har högt innehåll av betakaroten och mineralämnen som verkar för att bibehålla hårets elasticitet och fyllighet för att samtidigt skydda från UV-strålar och fria radikaler.

Förpackningen är en "Zero Impact"-förpackning och är framtagen genom förnybar energi. Davines ♥ Miljön