Treat Collection

2017-03-20

Treat Collection som är dagens märke är baserat i L.A. och i Berlin och har ett ganska stort utbud av lack i de flesta färger. Dagens lack har behagliga och lugna färger och är perfekta den här tiden på året.

Treat Collection som är dagens märke är baserat i L.A. och i Berlin och har ett ganska stort utbud av lack i de flesta färger. Dagens lack har behagliga och lugna färger och är perfekta den här tiden på året. Det bruna lacket skulle också kunna funka för jobbet då färgen är så pass diskret.

Det jag gillar med lacken (förutom färgerna i sig) är att de är så kallade 8-free vilket innebär att de saknar 8 farliga ingredienser som annars kan ingå i nagellack. Märket i sig är också veganvänligt vilket jag också uppskattar. Båda lacken gled smidigt över naglarna och jag kunde få dem att täcka med ett välapplicerat lager. Två lager har dock rekommenderats av Treat och vill man behålla manikyren längre så ger två lager större och bättre hållbarhet.

Show & Tell

På bilden nedan startade jag med att måla ett lager av ett vitt lack och toppade det sedan med topplack. Medan topplacket fortfarande var vått duttade jag små färgprickar som fick utbreda sig i topplacket. Detta är alltså en s.k blobbicure. Den här typen av nail art är väldigt svårt att styra men även det har sin charm. Resultatet beror på hur torrt/vått topplacket är (man vill helst ha så vått som möjligt för att få dropparna att sprida sig bättre) och hur mycket färg som man råkar dutta på nageln med nagellackspenseln.