Unna din hud lyx med Elemis!

2017-02-16

Optimum Skin Collection är en serie kit från Elemis med fem olika inriktningar för fem olika hudtillstånd/behov. Vare sig du vill ha fukt, lyster, anti-age eller allt på samma gång så finns här något för dig. Kiten är perfekta om du är intresserad av att kliva in i Elemis-världen men inte riktigt vet vilka produkter du ska välja, de gör sig även utmärkta att ge bort i present till någon du håller kär (eller dig själv).

Elemis Optimum Skin Collection - Illuminate

Lyster, lyster och ännu mera lyster! Detta kit passar bra till alla hudtyper, och är perfekt för när man känner att huden känns lite trist och glåmig och man vill åt den där fräscha "glowen". Kitet innehåller bl.a. en mild krämig rengöring, en uppljusande och uppstramande quick-fix-fuktkräm som kan användas på flera olika sätt, samt en enzympeeling med en alldeles ljuvlig (verkligen helt ljuvlig!) doft av papaya som gör huden silkesmjuk, strålande och bättre förberedd inför nästkommande hudvårdsprodukter. Ett ypperligt bra kit nu när våren börjar närma sig och man vill ge lite nytt liv till en vintertrött hud.

Elemis Optimum Skin Collection - Hydrate

Vare sig man i grunden har en fetare eller torrare hudtyp så kan vi alla drabbas av uttorkad hud, alltså när huden inte får tillräckligt med fukt. Därför passar Hydrate-kitet till alla oavsett hudtyp, där man helt enkelt upplever att huden kan kännas lite stram och osmidig.

Kitet innehåller en krämig mjölkrengöring som rengör och ger fukt på samma gång, en mjuk kornpeeling för att få bort döda hudceller samt främja hudens cellförnyelse och absorptionsförmåga, en intensivt återfuktade kräm samt en av Elemis stjärnprodukter Cellular Recovery Skin Bliss Capsules som är djupvårdande, antioxidantrika serumkapslar för dag och natt.

Elemis Optimum Skin Collection - Brighten

En perfekt produktserie för dig som vill jobba på att reducera ojämnheter i hudtonen. Det kan handla om t.ex solfläckar som dykt upp med tiden eller pigmentförändringar som uppstått av andra skäl som t.ex graviditet eller sjukdom. Produkterna i detta kit har som fokus att hämma hudens melaninproduktion, verka uppljusande och utjämnande och helt enkelt främja en jämnare hudton.

Här får du bl.a en härlig rengöringsmousse och aktivt serum från Elemis White Brightening-serie, men även samma utsökta papayapeeling som du även finner i Illuminate-kitet. Tips! För att ge produkterna de bästa förutsättningarna är det viktigt att alltid använda sig av hög SPF när man vistas utomhus då UV-strålning triggar hudens melaninproduktion.

Elemis Optimum Skin Collection - Resurface

Detta kit passar dig med mogen eller förtida åldrad hud där man vill boosta hudens naturliga cellförnyelse för att uppnå en jämnare, mjukare, ungdomligare hud med mycket lyster. Dynamic Resurfacing-serien jobbar med enzymer, AHA-syror och antioxidanter för att på bästa effektiva sätt både avlägsna döda hudceller, stimulera cellförnyelse samt ge en vacker lyster.

I kitet ingår bl.a en lätt exfolierande rengöring som samtidigt ger fukt till huden, en sval gel-mask med utslätande effekt, samt en av Elemis stjärnprodukter Cellular Recovery Skin Bliss Capsules som är djupvårdande, antioxidantrika serumkapslar för dag och natt.

Elemis Optimum Skin Collection - Energise

Biotec är Elemis senaste storlansering och är resultatet av över 10 års forskning. En anti-age-serie utanför den traditionella ramen, där man istället för att jobba specifikt på t.ex linjer, rynkor har tagit fram en produktserie som kickstartar huden och dess naturliga funktioner. Hudens och kroppens åldrande tillsammans med en inte så optimal livsstil (stress, sömnbrist osv) kan leda till att hudens funktioner avtar. Huden är då i behov av en lite kraftfullare behandling än traditionella produkter, och därför tog man fram Biotec.

Produkterna används som en kur och jobbar bl.a med en syratrio kombinerad med en kraftfull bioaktivator som främjar en optimal cellenergi. Huden får näring, fukt, boostas med antioxidanter och mineraler samt mycket, mycket mer. I kitet får du en fräsch, löddrande rengöring samt dag- och nattkräm som förutom att jobba aktivt även mjukgör, återfuktar och skyddar. BIOTEC passar dig både dig med mogen/förtida åldrad hud, men även dig som har en mycket stressig vardag där du känner att det börjar visa sig på huden och du vill unna den lite extra lyx för att den ska orka mer.