Vad är egentligen micellära produkter?

2017-09-03

Micellärvatten och andra micellära produkter innehåller molekyler, dessa molekyler är som magneter drar åt sig både smuts och makeup på ett enkelt sätt samtidigt som huden återfuktas och får en fräsch känsla. Det finns flera olika micellära produkter i olika texturer så de kan matcha fler hudtyper. Vi tänkte gå igenom några av dem!

Vad är skillnaden på micellärvatten & ansiktsvatten?

Först och främst tänkte vi reda ut skillnaden på micellärvatten och ansiktsvatten. Ett micellärvatten verkar rengörande och återfuktande, medan ett ansiktsvatten oftast är mer vårdande och pH-balanserande.

Vad är fördelen med att använda en micellär produkt?

En micellär produkt är idealisk att använda när du behöver sminka om dig eller någon annan om och om igen under samma dag, t.ex under en plåtning, då den är snällare mot huden. Ett micellärvatten behöver inte sköljas av, vilket är toppen för dig som inte har så mycket tid eller som är lite känslig mot vatten. De finns oftast till plånboksvänliga priser och finns för alla hudtyper.

Vem bör använda micellära produkter?

Alla! I dagsläget finns micellära produkter för alla hudtyper, och är idealiskt för dig som vill ha en snabb, enkel rengöring eller för dig som vill rengöra huden extra noggrant. Genom att addera ett micellärt steg i din rengöring så blir huden ordentligt rengjord samtidigt som den återfuktas!

Vad finns det för olika typer av micellära produkter?

Micellärvatten har de flesta hört talas om men det finns andra typer av micellära produkter också, för att matcha allas behov. T.ex finns micellära servetter för dig som är på språng, micellärgel och micellärolja. Här nedan är några exempel på produkterna:

  • Garnier Micellar Cleansing Water, ett klassiskt micellärvatten som du applicerar på en bomullspad och sveper över ansiktet. Idealisk för torr och känslig hy. Den är dessutom parfymfri.
  • Clinique 2-in-1 Makeup Remover + Cleansing Micellar Gel, en micellärgel som passar alla hudtyper, men idealisk för en fet hy. Den är fri från olja och parfym och avlägsnar snabbt makeup och smuts.
  • Garnier Skin Active Micellar Cleansing Water in Oil, idealisk för dig som använder lite tyngre eller mer vattenfast makeup. Denna produkt använder fördelen från både micellärvatten och olja för att effektivt avlägsna även vattenfast makeup. Passar alla hudtyper, även den känsliga.
  • Decléor Micellar Oil, en härlig olja som passar alla hudtyper som du applicerar med händerna över torr hud och när den kommer i kontakt med vatten omvandlas den till ett skum som tar bort makeup och orenheter.
  • Garnier Skin Active Micellar Cleansing Wipes With Oils, micellära servetter som alltid är bra att ha med sig. Dessa innovativa micellära servetter innehåller arganolja och micellärvatten för att effektivt ta bort även vattenfast makeup. Psst... Perfekt när du ska avlägsna flytande matta läppstift och passar även den känsliga huden.

Hur använder jag micellära produkter?

I princip alla micellära produkter appliceras på en bomullspad och sveps över ansiktet, och du behöver inte skölja av dem. Dock finns det vissa micellära produkter, t.ex som Decléors micellära olja här ovan som ska blandas med vatten. Det är viktigt att du läser på produkten du ska använda hur du bör applicera just den!