Vad är Sniph?

2017-02-28

Sniph är en prenumerationstjänst som låter dig upptäcka nya favoritdofter - om och om igen. Varje månad får du en utvald doft från spännande vaumärken, i ett snyggt etui som du enkelt kan ta med. Du väljer en kollektion som passar dig, sen sköter experterna på Sniph jakten åt dig. Det bästa av allt; nu bjuder Sniph på första månaden (värde 99 kr) om du använder koden: ELEVEN769 - hur bra? Börja prenumerera nu. Här nedan har vi pratat med VD och grundare av Sniph, Lisa.


Alla gillar att dofta "rätt". Men sannolikt tycker även du att det är svårt att hitta och välja rätt bland alla parfymflaskor. Gillar du också att kunna matcha doft med tillfälle och mood? Jag med. Självklart sprejar du på dig parfym som du tycker luktar "gott", men visste du att du dras till dofter som bekräftar och berättar något om dig? Kanske undermedvetet. Det är bland annat det som gör mig otroligt fascinerad av dofter och vårt luktsinne.

Min passion för parfym och vad dofter gör med oss gjorde att jag startade Sniph - en prenumerationstjänst som gör det enkelt att upptäcka nya dofter. Du väljer en doftkollektion och jag sköter urvalet åt dig. Varje månad får du chans att prova en ny handplockad doft, i ett läckert etui som du enkelt tar med dig. Låt mig fixa din nästa favorit - livet är för kort för tråkig parfym.

Parfymerna jag har dille på just nu:

Costume National Scent EdP: Jasmin-te och ren tvätt i sin bästa form. Upplevde denna darling på en killkompis i Paris första gången vår/vinter 2009. Den kastar mig tillbaka till sköna dagar med aperitifer på chez Jeannette toppat med bitterljuv pluggångest.

SG79 STHLM No.4 EdP: 90-talet är trendigare än någonsin. Och såklart ska du dofta som en ljummen Stockholmskväll i mittbena och linnet-över-polon. Gillar hur de träiga noterna och tydliga unisex-draget slår an något ballt och håll käften-aktigt.

Acqua Di Parma Bergamotto EdT Natural Spray: Är det något du behöver en grå marsdag är det en solpuff från Italiens södra regioner. Bergamott är citrusfrukten som finns i de flesta av mina favoritdofter. Här balanseras den upp med mysk och blir helt fantastisk.

Vilhelm Parfumerie - Dear Polly: Sammanfattar allt i doftväg som jag bara älskar. Bergamott, svart te, söt amber och såklart MYSK... Förutom att Polly är grundaren, Jan Ahlgrens, fru (vilket bara det är fint), är min barndom präglad av min egen mammas hang-up på Cloetta Polly. Bara en sån sak. (Vilhelm Parfumerie är ännu inte tillgängligt i Sverige, men finns på utvalda varuhus i USA, Paris & London)