Vattenfast makeup till midsommar

2017-06-07

Dags att bli midsommarfin! Vi vet ju dock att här i Sverige är vädret oftast inget att lita på under just Midsommar, därför har jag valt att göra en sminkning med vattenfasta produkter så din makeup kan vara "on fleek" oavsett vilket väder det blir.

Till min bas har jag använt Skindinavia The Makeup Primer Spray följt av Lumene Blur Foundation i nyansen 04 och toppade den med Viva la Diva Waterproof Powder i nyansen Nirvan. Detta för att ha en matt bas som verkligen sitter på plats!

Till mina bryn har jag använt Models Own Now Brow! Waterproof Brow Tint Kit i färgen Medium Brown. Detta är en flytande ögonbrynsgel som när den torkat sitter på plats hela dagen.

På mina ögonlock har jag NYX PROFESSIONAL MAKEUP Waterproof Eye Shadow Primer, vilket kommer hålla skuggan på plats samt ge den ett mer intensivt resultat. För ögonskugga använde jag Milani Everyday Eyes Powder Eyeshadow Collection i nyansen Plum Basic. Till detta gjorde jag en vingad eyeliner med E.l.f Cosmetics Waterproof Eyeliner Pen. Som grädde på moset applicerade jag Sweed Lashes Ida Sjöstedt Edition med DUO Eyelash Adhesive White/Clear, detta lim är inte vattenlösligt.

På läpparna har jag Clinique Pop Liquid Suede i nyansen Cake Pop. När detta läppstift torkat blir det nämligen vattenresistent!

För att avsluta min sminkning så använde jag Skindinavia The Makeup Finishing Spray Bridal för att vara helt säker på att mitt smink kommer sitta på plats, oavsett vad vädret blir. Jag använder denna spray dagligen och är sedan länge en stor favorit!