Veganska julklappar

2017-12-07

Nu är det snart jul och jag har samlat ihop några av mina bästa veganska julklappar - eller presenter om en så vill - inom kategorien skönhet. De perfekta julklappstipsen för olika familjemedlemmar och vänner! Alla i lite olika prisklasser, men förhoppningsvis något som passar för just dig. Vi hugger in direkt!

Har du en familjemedlem eller vän som gillar smink - men helst inte vill vara särskilt hårt sminkad? Som kanske vill ha en så kallad "no makeup makeup"? Eller som tycker det bara är härligt med paletter? I så fall är en palett från Pixi inte en tokig idé. Pixi har massor av olika paletter som är superfina och väldigt användbara. Allt från jordiga toner till lite mer färgglada toner som lila. T.ex Pixi Book of Beauty Contour Creator Palette som funkar både för contouring och highlighting, men också som ögonskuggor.

Här är en makeup som jag gjort med en palett från Pixi. Jag har använt den till ögonen, rouge och som contouring. Lätt på handen för en naturlig och vardaglig makeup. Nu kanske det är någon highlighter-fantast där ute som ser att jag inte har någon highlighter på bilden, detta eftersom vi ska presentera nästa julklapp...

Cover FX Custom Enhancer Drops i nyansen Celesital! Detta är presenten som du ger till makeupnörden som redan har ungefär allt i makeupväg. Detta är med sannolikhet en produkt som din sminkälskande vän förmodligen inte riktigt kunnat rättfärdiga i sin highlighter-samling, hen har ju så många. Här kan du imponera stort genom att leverera ett litet, men otroligt uppskattat paket.

På denna bild bär jag färgen Celestial, som är en metallisk rosatonad historia. Det fina med Cover FX Custom Enhancer Drops är att det finns en nyans för varje hudton och de är således inte begränsade till enbart bleknosar. Innan vi går vidare till nästa presenttips vill jag bara ge ett par användningstips för Custom Enhancer Drops:

  • Appliceras bäst på opudrad bas, dvs blöt foundation. Annars kan den klumpa sig och lösa upp din foundation.
  • Jag gillar bäst att applicera med en fuktad beautyblender eller annan makeupsvamp.
  • Använd sparsamt, en droppe räcker långt.
  • Passar finfint att ha som en lystergivande primer under din foundation.

Gåvan till den som har tre miljarder penslar: Sigma 2X Sigma Spa Brush Cleansing Glove - Pink. Den här kommer spara så otroligt mycket tid. Jag har över 150 makeuppenslar av olika slag hemma och det tar en halv evighet att tvätta dem alla. Sist jag körde en tvätt tog den ungefär 1,5 h och min hud på händerna var torr och flagig i flera dagar. Hade jag haft denna däremot... Ja, då hade det kanske bara tagit en timme och mina händer hade inte varit så arga.

Handsken är superfiffig och det finns olika delar med olika funktion för tvätten som är utmärkta på. Ge denna till den som har en väldig massa sminkborstar (varför inte en makeupartist?) och bli räddaren i nöden.

Doll Face Sweet Rose 5-in-1 Cleansing Cold Cream är en riktigt bra present till hudvårdsnörden i familjen. Inte bara är föpackningen superclassy - masken gör ungefär allt! Du kan använda den som en regelrätt makeupremover och rengöring, men även som en rengörande och exfolierande ansiktsmask.

Rengöringsmasken kommer på burk och jag rekommenderar således att gräva ur burken med en spatel, så slipper du onödiga bakterier i din härliga kräm. Doften är väldigt svag och jag skulle säga att den påminner mig om ringblomma? Jag har inga belägg för att det faktiskt är så den doftar, så ta mig inte på orden. Förutom att den tar bort ditt smink så fungerar produkten återfuktande, exfolierande och lystergivande. Har du lite känslig hud kan det vara bra att göra ett litet test på huden för att se att du inte reagerar på produkten, alternativt att endast använda som en rengöring/lite försiktigt i början.

Sista presenten är till din mest stressade familjemedlem, hen som aldrig kan sitta still och har svårt att sova: Neal's Yard Remedies Aromatic Foaming Bath. Egentligen skulle jag säga att alla produkter frånNeal's Yard Remedies är bra för en stressad person. Samtliga har härliga dofter av örter och blommor, härliga konsistenser som känns avkopplande på riktigt. Många av produkterna kommer i fina flaskor som passar fint att ha stående framme. Förutom denna rekommenderar jag stark Neal's Yard Remedies English Lavender Bath & Shower Gel som jag alltid har hemma, en produkt med stark doft av lavendel som i alla fall hjälper mig att stressa ner lite.