Vi hjälper dig välja rätt doft i parfymdjungeln

2017-01-30

Till alla hjärtans dag väljer många att köpa en fin parfym till sin nära eller kära. Vi erbjuder dessutom gravyr på utvalda dofter som gör din gåva än mer personlig. Läs mer om olika typer av dofter och låt dig inspireras!

Vill du köpa en doft till din partner i alla hjärtans dag-present? Eller överraska en vän med parfym? Kanske unna dig själv en ny doft?


Många upplever att det ibland är svårt att veta var man ska börja leta bland alla parfymer. Men faktum är att det i dag är enklare än någonsin att välja en parfym åt någon annan att ge bort i present. Numera använder vi ofta olika dofter till olika tillfällen snarare än att bara spraya sin signaturdoft, som var väldigt vanligt för ett par år sedan. eleven erbjuder dessutom gravyr på utvalda dofter som gör din present än mer personlig. Läs mer om olika typer av dofter och låt dig inspireras!

Orientalisk, kryddig, sensuell

Spontan? Dags för fest? Vill du klä dig i en sensuell doft som ger ett intryck av självförtroende? Orientaliska, kryddiga dofter har ofta inslag av exotisk blomster och karaktäristiska kryddor som positivt dröjer sig kvar i både näsa och minne. Ofta väljer vi en orientalisk parfym till festliga tillfällen då de brukar ha en passionerad och sensuell underton som lyfter vår personlighet på ett smickrande vis.
Parfymtips:
DAM Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche EdP, Ralph Lauren Big Pony Woman #4 Purple EdT, Giorgio Armani Sì EdP, HERR Giorgio Armani Eau de Nuit Pour Homme EdT, Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme EdT

Blommig, mjuk, romantisk

Vill du utstråla elegans? Kvinnlighet? Mjuka, blommiga dofter kan vara den bredaste kategorin som vi generellt dras till. Kanske för att våra sinnen tycker om blommor och natur – både att dofta och titta på! Hur som helst är blommiga parfymer ofta tidlösa klassiker som vi gärna använder år efter år både dag och kväll. Herrdofter med blommiga inslag går ofta mot unisex och används ofta och gärna av både tjejer och killar. Ett säkert kort!
Parfymtips:
DAM Ralph Lauren Midnight Romance EdP, Lancôme Trésor In Love EdP, Yves Saint Laurent Mon Paris EdP, HERR Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme Perfum Intense EdP

Frisk, fräsch, ren

Sportig? Casual? På ett jobb där du varken vill eller kan "sticka ut" med en starkare parfym? Friska, fräscha dofter är har ofta citrusnoter eller aqvatiska och marina inslag. Det är den typen av parfym vi generellt tycker om att använda till vardags, eller när vi vill ge ett neutralt och friskt intryck, kanske få ett uns energi eller bara känna oss lite extra fräscha (!) helt enkelt. Vi brukar ofta dra oss extra mycket till en lätt och fin parfym när det är varmare ute, för att balansera våra sinnen under sommarmånaderna.
Parfymtips:
DAM Giorgio Armani Emporio Armani Diamonds for Women EdP, HERR Ralph Lauren Polo Blue EdT, Giorgio Armani Emporio Armani Diamonds for Men EdT

Träig, varm, sofistikerad

Modern? Medveten? För den som vill utstråla pondus och värme! Träiga inslag fördjupar herrdofter som likväl damdofter till det yttersta av maskulinitet och femininitet. Parfym med en träig bas kan vara överraskande friska samtidigt som de kan vara varma och djupa, beroende på vilka doftkomponenter som har mixats. Oavsett vilken doftmix man föredrar är en träig parfym ofta en sofistikerad och stilig sådan.
Parfymtips:
DAM Ralph Lauren Romance EdP, HERR Giorgio Armani Eau d'Arômes Pour Homme EdT, Yves Saint Laurent L'Homme EdT


Produkter du kan beställa med gravyr hittar du här.
Hela elevens sortiment inom doft hittar du här.