Vilket solskydd ska jag välja?

2017-05-03

Nu är det sommar nu är det sol... Ok, kanske inte riktigt sommar än, men det är hög tid att dra fram solskyddet ändå. För vet du vad, solens strålar är förbannat starka redan nu. Helt ärligt är jag av åsikten (som jag delar med många hudvårdsexperter) att man bör använda solskydd året runt, men orkar/vill du inte ha det på vintern är det ändå dags nu.

För att göra det lite enklare för dig att botanisera dig i solskyddsdjungeln har jag testat ett gäng solskydd för just ansiktet. Jag har testat hur de beter sig med och utan smink och hur jag upplever dem rent generellt. Vi kan väl säga som så att jag har två solklara (hehe) favoriter, men alla presterar bra!

Först! Jag som bedömer dessa har torr hud som kan vara rätt känslig. Jag har inget emot att det är lite klibbigt, men vill inte ha någon oljefest för det. När jag testat hur de beter sig under smink är det med min vanliga rutin som oftast är någon form av flytande foundation, concealer och puder, så generellt utan någon primer.

Pixi Sun Mist SPF 30

Rakt på sak: detta är min favorit i gänget! Pixi Sun Mist är lätt i konsistensen och känns skön och mjuk på huden. Kommer med en liten sprayanordning så du kan antingen välja att spraya rakt i ansiktet eller att spraya i händerna och sedan applicera i ansiktet.

Bra att veta är att förpackningen behöver en ordentlig skakning och om du gjort detta ordentligt samt sprayar på en lagom distans (kanske en armlängds) så går det att spraya ovanpå sminket! Självklart påverkar detta hållbarheten något och om du är för frikostig blir det inte superbra, men en lätt dusch ovanpå sminket en solig dag funkar galant! Upplever inte att Pixi Sun Mist påverkar hållbarheten av smink när den bärs under basen.

EVY Sunscreen Mousse 20 Medium SPF

Min andra favorit! Först blev jag lite paff när jag tryckte på pumpen, jag vet att det står att det är en mousse, men den är mer eller minde exakt som en hårmousse! Detta är utan tvekan ett av de solskydd jag någonsin testat som känns minst och går in fortast i huden. Jag tror att detta kan vara en favorit hos majoriteten människor, torr eller fet hud spelar inget roll. Påverkar inte hållbarheten på ditt smink, jag upplever snarare att det nästan är lite primereffekt här?

Evy Sunscreen Mousse är även rätt fiffig då den fungerar bra för både ansikte och kropp, så för alla latmaskar fungerar det alldeles utmärkt att bara smeta på utan betänkligheter. I övrigt tycker jag att det är värt att nämna att Vitiligoforbundet utsett Evys solskydd till det säkraste solskyddet!

Elemis Liquid Layer Spf 30

Lyxliraren i gänget! Vattenresistent och känns bra på huden, men den fungerar helt klart bäst utan smink. Jag tycker detta är solskyddet du smetar på innan en dag på stranden och eftersom krämen är vit är det ganska lätt att se så att du applicerat jämnt.

NUXE Sun Melting Cream For Face SPF 50

Väldigt lätt i konsistensen för att vara så hög SPF som 50 och går fort in i huden. Känns behaglig på huden och jag upplever inte att den påverkar hållbarheten på sminket negativt. Dock misstänker jag att du med lite fetare hudtyp kan tycka att detta känns lite för tjockt.

Om du är känsligt mot parfym i hudvård är det värt att känna till att Nuxe Sun Melting Cream är lätt parfymerad.

Sammanfattningsvis tycker jag att alla dessa gör sitt jobb galant men storfavoriterna är Pixi Sun Mist och Evy Sunscreen Mousse! Jag kommer utan tvekan fylla på med dem igen, när jag betat mig genom alla tuber solskydd här hemma that is...