Allt du behöver veta om nattkräm & varför den gör skillnad

2018-06-13

En fråga vi på eleven ofta får från kunder är vad som egentligen är skillnaden mellan dag- och nattkräm. Kan man inte använda samma kräm till både och? Vår hudterapeut Sophia svarar på allt du behöver veta.

Varför är det viktigt med nattkräm?

Under dagtid får huden utstå påfrestningar som UV-strålning, kyla/hetta, föroreningar och sömnbrist. En stressad hud kan få försämrad barriärfunktion, snabbare nedbrytning av kollagen samt accelererat åldrande. När vi sover och dessa faktorer inte alls finns i samma utsträckning får huden möjlighet att återhämta sig.

Nattetid behövs varken SPF eller specifika egenskaper som till exempel matterande effekt. Istället är nattkrämen boostad till max med näring, fukt och ingredienser som aktivt främjar återhämtning och hudens egna reparationsprocess.  

Vilken nattkräm föredrar du?

En nattkräm jag starkt kan rekommendera är Pro-Collagen ­Overnight Matrix från Elemis; en nattbehandling för alla hudtyper som hjälper till att återställa hudens balans samtidigt som den jobbar anti-age.

Jag själv upplevde en enorm skillnad med denna kräm, speciellt de nätter jag sovit för lite. Huden kändes utvilad, fyllig och jämn varje morgon och den blev även mindre känslig/lättirriterad under dagen. Till alla skeptiker som verkligen vill uppleva skillnad, investera i er hud och satsa på den här fantastiska produkten från Elemis. Ni kommer inte att bli besvikna!

Sophia, hudterapeut.