Brudtärnans SOS-kit

2018-05-06

Som brudtärna är ditt jobb att stötta och finnas till för bruden och det finns några saker som är bra för dig att ha nära till hands för att undvika att bruden förvandlas till "bridezilla".

Vattenflaska till både dig och bruden! Se till att alltid ha en vattenflaska nära till både dig själv och bruden. Att få i sig ordentligt med vatten är viktigt och extra viktigt när man är lite stressad och när det är varmt.

Se till att äta ordentligt! Ett vanligt misstag många gör är att inte äta något förrän bröllopsmiddagen, men det är negativt för kroppen och man blir mycket tröttare. Du ska ju orka hålla igång hela dagen och kvällen! Se därför till att både du och bruden får i er en stadig frukost och ha brudens favoritsnacks nära till hands för snabba mellanmål under dagen när energin dippar.

Plåster är ett måste! Vanliga plåster och skavsårsplåster är ett måste-ha. Nya skor som man kanske inte hunnit gå in i ordentligt kan lätt ge skavsår så se till att ha plåster i handväskan.

Ha deodoranten nära! Nervositet, varmt väder och dans är alla saker som kan få en att svettas lite extra. Se därför till att säkra upp så deodorant finns tillgänglig hela dagen och kvällen. En populär deodorant är Lancôme Bocage Roll-On Deodorant, som med en praktisk, genomskinlig roll-on-kula ger maximal komfort, mild doft och fräsch känsla. Fri från alkohol!

Snabbt! Huden har blivit oljig och det är dags för fotografering! Ta fram blotting paper! Shiseido Generic Skincare Oil-Control Blotting Paper är perfekt för detta. Ett tunt pappersark som du duttar på där huden är oljig (även ovanpå makeup, inga konstigheter) så absorberar pappret den överflödiga oljan för en fräsch, matt hud igen.

En fräsch andedräkt är ett måste! Man kommer prata med många människor under dagen och mellan måltider och dryck är det lätt att man får lite sämre andedräkt. Därför är det viktigt att alltid ha tuggummi nära så att man kan fräscha upp andedräkten på nolltid!

Vem har en extra hårnål?! Det är en fråga som lätt kan dyka upp så se till att du har några extra hårnålar i väskan. Ett tips är Bravehead Professional Hairgrips 51 mm, en stor burk fylld med ca 330 hårnålar - för vi vet alla att så många hårnålar faktiskt behövs.

Bruden behöver en fuktboost! Några gånger under den varma dagen kommer både du och bruden behöva en fuktboost. För att inte förstöra er fina makeup så rekommenderar vi en ansiktsmist, t.ex Ole Henriksen Pure Nurture Facial Water som håller huden mjuk och återfuktad, samtidigt som aromaterapeutiska ingredienser ger sinnena en avslappnad känsla.

Huvudvärk? Så länge ni tar det lugnt, dricker mycket vatten och äter ordentligt så borde ni klara er undan huvudvärk men tyvärr kan den ju smyga sig på. Kom därför ihåg att stoppa ned några panodil, alvedon eller vad som brukar fungera för dig och bruden så ni kan bli av med eventuell huvudvärk snabbt.

Hjälp! Nageln har flikat sig! Ett problem som ofta uppstår precis när det inte får uppstå. Att ha med sig en nagelfil är därför att rekommendera så man snabbt kan åtgärda problemet.

Har något klädesplagg gått sönder? Förhoppningsvis inte, men om något plagg mot förmodan skulle ha gått sönder så kan några säkerhetsnålar vara bra att ha med sig för att tillfälligt laga t.ex en kjol som spruckit eller liknande.

Det var några tips till dig som ska stötta bruden under den stora dagen men viktigast av allt är att bara finnas där med ditt stöd och bara se till att bruden får den bästa dagen någonsin - men glöm inte bort att ha kul själv också!